Siltums un drošība pamestiem dzīvniekiem (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas valsts galvaspilsētā Rīgā ik mēnesi dzīvnieku patversmēs nonāk aptuveni 200 suņu un kaķu. Daļa no tiem tiek iemidzināti. Esošās (arī pašvaldību uzturētās) dzīvnieku patversmes nevar piedāvāt tik daudz patvēruma vietu, lai operatīvi reaģētu uz visiem gadījumiem, kad dzīvnieks ir pamests vai noklīdis. Ja suns ir savainots vai citādi atrodas bezpalīdzīgā stāvoklī, tad tam palīdzība jāsniedz nekavējoties.

Patlaban situācija ir tāda, ka daudziem patvēruma meklētājiem jāatsaka vietu trūkuma dēļ, mājas suņiem diskomfortu sagādā turēšana āra sprostos, tāpēc patversme, kas atbilstu visām mazo brāļu labturības prasībām, ir ļoti nepieciešama. Turklāt suņu patversme Juglā, kuru ir izveidojusi Latvijas Kinoloģiskās federācijas dzīvnieku aizsardzības grupa, šā gada decembrī tiek slēgta, jo beidzas līgums ar zemes īpašnieku. Līdz šim tā bija patversme Rīgā, kurā tika uzņemti visi suņi – gan veci un slimi, gan savainoti un „nesmuki”. „Labās mājas”

Mēs Rīgā plānojam uzbūvēt jaunu, mūsdienu prasībām atbilstošu dzīvnieku patversmi „Labās mājas”. Patversmes nosaukums jau norāda uz tās būtību – uzcelt labas mājas tiem, kuri tās zaudējuši. Rīgas dome ir piešķīrusi lietošanā zemi, un šobrīd ris patversmes ēkas projektēšana.

„Labās mājas” ir LKF dzīvnieku aizsardzības grupas projekts (biedrība ir Pasaules dzīvnieku aizsardzības biedrības WSPA un Karaliskās biedrības cietsirdības novēršanai pret dzīvniekiem RSPCA asociētā biedre). Mūsu biedrība jau vairāk nekā sešus gadus glābj sunīšus un izmitina tos nelielajā Juglas patversmē. Šo gadu laikā ir izdevies izglābt un jaunus saimniekus atrast vairāk nekā 2500 suņu. Ar jaunās dzīvnieku patversmes palīdzību mēs ceram ne tikai samazināt pamesto dzīvnieku skaitu Rīgas ielās, sniegt operatīvu un kvalificētu palīdzību nelaimes gadījumos iekļuvušajiem dzīvniekiem, bet arī izglītot sabiedrību dzīvnieku aizsardzības jautājumos. Kvalificēti patversmes darbinieki sniegs gādīgu aprūpi un meklēs pamestajiem dzīvniekiem jaunus saimniekus. 50 sunīši, 30 kaķīši un citi mazie mājas dzīvnieki varēs justies ērti tiem speciāli piemērotās telpās un pastaigu laukumos.

Lai iepazīstinātu ar projektu un klātienē apskatītu nākamos „Labo māju” iemītniekus, 1. jūnijā plkst. 16.00 mēs rīkojam brīvdabas labdarības pasākumu pļavā pie Juglas suņu patversmes vārtiem Juglas ielā 18. Ne velti mūsu izvēlētais datums ir arī Bērnu aizsardzības diena, jo izsalkušie un reizēm agresīvie dzīvnieki, kuri klaiņo pa ielām, apdraud pieaugušos, bet īpaši jau bērnus. Nonākot siltumā un drošībā, izmaiņas šo suņu raksturā ir neticamas un viņi pārtop maigos, paļāvīgos un mīlošos radījumos. Bezgalīga mīlestība – tas ir veids, kā suns pasaka paldies cilvēkam par viņa rūpēm. Pasākuma laikā savu viedokli par projektu izteiks Rīgas domes pārstāvji, Saeimas deputāti, dzīvnieku aizsardzības organizāciju pārstāvji un citas amatpersonas.

Pasākumu vadīs Valters Krauze, bet ar mūziku mūs iepriecinās dziedātāji Amber, Intars Busulis, Ozols, Gunārs Kalniņš, Madara Celma un Andris Kivičs.

Arī Jūsu vai Jūsu draugu atbalsts var izglābt kādu bez pajumtes palikušu suni vai kaķi. Kļūstot par sponsoru vai atbalstītāju „Labajām mājām”, Jūs iespējams, dāvājat vienīgo cerību dzīvniekam izdzīvot.

Ja vēlaties finansiāli atbalstīt „Labo māju” celtniecību, ziedot varat mūsu biedrības rēķinā Hansabankā (konts atvērts speciāli „Labo māju” projektam) vai arī zvanot pa ziedojumu tālruni 9006687 (zvans 1 Ls + PVN). Palīdziet mums „Labās mājas” uzcelt, un mēs savukārt turpināsim glābt dzīvniekus!

A/s „Hansabanka” Kods: HABALV22 LV95HABA0551003865018 (Labās mājas)

Ziedotājiem būs iespēja saņemt atskaites par saņemto ziedojumu izlietojumu, un mēs regulāri informēsim par projekta gaitu. Papildu informāciju par „Labajām mājām” un mūsu biedrību var iegūt mājas lapā www.patversme.lv vai zvanot pa tālr. 9269209 („Labo māju” projekta vadītāja Ilze Graikste).

Latvijas Kinoloģiskās federācijas dzīvnieku aizsardzības grupas valdes priekšsēdētāja Astrīda Kārkliņa

2006. gada 20. maijā Rīgā

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu