Dzeramais ūdens ASV pilsētās satur plašu farmaceitisko vielu spektru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dzeramais ūdens ASV pilsētu zonās satur plašu farmaceitisko vielu spektru, tostarp antibiotikas, antidepresantus un dzimumhormonus.

Kā liecina aģentūras "Associated Press" organizēta piecus mēnešus ilguša pētījuma rezultāti, farmaceitisko vielu klātbūtne fiksēta visos dzeramā ūdens paraugos no 24 ASV lielākajām pilsētu aglomerācijām.

"Tik plaša recepšu ārstniecisko vielu spektra klātbūtne dzeramajā ūdenī vairo zinātnieku bažas par ilgtermiņa ietekmi uz cilvēku veselību," teikts pētījumā.

Neskatoties uz to, ka šo vielu klātbūtne paraugos bija nenozīmīgā daudzumā, respektīvi, cilvēks pie tām nepierod, zinātnieki un ASV veselības aprūpes pārstāvji aicina pievērst šai problēmai pastiprinātu uzmanību.

Kampaņu par tīru dzeramo ūdeni ASV sarežģī ūdensapgādes kompāniju informatīvā noslēgtība - šie uzņēmumi nepublicē dzeramā ūdens ķīmisko analīžu rezultātus.

Pēc ANO izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas UNESCO datiem, ūdens kvalitāte ASV ir 12.vietā 100 valstu reitingā. Pirmajā vietā ir Somija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu