Joprojām nav informācijas par Miluša atrašanās vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagaidām policijai nav izdevies noskaidrot Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētā bijušā «BMW» tirgotāja Germana Miluša atrašanās vietu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš, pašlaik policijai nav publiskojamas informācijas par Milušu. Nekādas informācijas par Miluša gaitām nav arī prokurorei Veltai Zaļūksnei. 23. martā Valsts policija Milušu izsludināja meklēšanā.

Rīgas pilsētas Galvenā policijas pārvalde un Rīgas rajona policijas pārvalde no tiesas saņēmusi rīkojumu par notiesājošā sprieduma izpildi, ar kuru Milušam piespriests piecu gadu cietumsods, un, tā kā Miluša atrašanās vieta nav zināma, viņš izsludināts meklēšanā.

Policija lūdz atsaukties ikvienu, kura rīcībā ir kāda informācija par Miluša atrašanās vietu, un zvanīt pa tālruņiem 02 vai 112.

Zaļūksne iepriekš pieļāva iespēju, ka Milušs varētu būt aizbēdzis. Sarunā ar aģentūru LETA Zaļūksne atzina, ka šādu notikumu pavērsienu viņa jau prognozējusi un par šādu Miluša rīcību nebrīnās.

Milušs uz 23. marta tiesu nebija ieradies. Miluša advokāts Osvalds Svilāns sacīja, ka viņa klientam esot kļuvis slikti un viņš esot kādā ārstniecības iestādē. Advokāts nezinot, kur tieši ārstējas Milušs.

Aģentūra LETA apzvanīja visas Rīgas un Jūrmalas stacionārās ārstniecības iestādes, neatliekamās medicīniskās palīdzības staciju, kā arī atsevišķus rehabilitācijas centrus, taču Milušs tajās nav atrodams.

Zemgales apgabaltiesa nolēma Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētajiem Milušam un bijušajam Jūrmalas mēram Jurim Hlevickim (LPP) piemērot piecu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Hlevickis tika apcietināts tiesas zālē un nogādāts Matīsa cietumā.

Trešajam lietā apsūdzētajam — partijas «Jaunais centrs» deputāta kandidātam Gvido Harijam Volbrugam — tiesa piemēroja trīs gadu brīvības atņemšanu nosacīti ar trīs gadu pārbaudes laiku. Tiesa visiem apsūdzētajiem noteica tādu sodu, kādu bija lūgusi piemērot prokurore Zaļūksne. Tikai Volbrugam netika piespriesta prokurores prasītā mantas konfiskācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu