Hlevicka advokāts pārsūdzēs spriedumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētā bijušā Jūrmalas mēra Jura Hlevicka (LPP) advokāts Jānis Grīnbergs pārsūdzēs viņa klientu notiesājošo tiesas spriedumu, kad 27. aprīlī saņems pilnu sprieduma tekstu. Advokāts Grīnbergs pastāstīja, ka tad tiks arī prasīts piemērot Hlevickim citu drošības līdzekli.

Bijušais Jūrmalas mērs Juris Hlevickis (LPP), kam Zemgales apgabaltiesa tā dēvētajā Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā piesprieda piecu gadu cietumsodu, tika ievietots Matīsa cietumā.

Zemgales apgabaltiesa piektdien nolēma Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētajiem Hlevickim un bijušajam autotirgotājam Germanam Milušam piemērot piecu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Hlevickis apcietināts tiesas zālē, bet Milušs uz tiesu nebija ieradies. Policija izsludinājusi Miluša meklēšanu. Trešajam lietā apsūdzētajam — partijas «Jaunais centrs» deputāta kandidātam Gvido Harijam Volbrugam — tiesa piemēroja trīs gadu brīvības atņemšanu nosacīti ar trīs gadu pārbaudes laiku.

Kriminālvajāšana lietā sākta pret četrām personām: Milušu, Hlevicki un partijas «Jaunais centrs» deputāta kandidātiem Leonīdu Lasmani un Volbrugu. Viņiem uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 323. panta 2. daļas par kukuļa došanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Krimināllieta pēc prokurores lūguma sadalīta vairākās tiesvedībās. Atsevišķi izdalītas apsūdzētā Lasmaņa epizodes, jo viņa atrašanās vieta patlaban nav zināma.

Savu vainu no visiem apsūdzētajiem tiesā atzinis tikai Volbrugs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu