Liepājas tirdzniecības kanālā izplūduši naftas produkti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ne viens vien liepājnieks vakar, ejot pāri Tramvajtiltam, ievēroja vairākus metrus plato naftas produktu joslu, ko vējš no jūras puses dzina uz ezeru. Daži liepājnieki bija satraukušies ne pa jokam: kas tagad notiks ar putniem?

Arī "Kurzemes Vārds" pārliecinājās, ka izplūdusi viela platā joslā un ūdens turklāt nepatīkami smako. Reģionālās vides pārvaldes direktors Leonīds Zeļenskis vēl nebija par to informēts un solīja sameklēt inspektorus, kas notiekošo pārbaudīs. Viņš izteica pieņēmumu, ka ūdeni, visticamāk, piesārņojis kāds no ostā esošajiem kuģiem. "Iespējams, mums šo lietu nāksies nodot izmeklēšanai Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Liepājas sektora speciālistiem," viņš sacīja sarunā ar "Kurzemes Vārdu", uzsverot, ka šis nav pirmais tāds gadījums.

Pēc vairākām stundām sazinoties ar L.Zeļenski, uzzinājām, ka Reģionālās vides pārvaldes inspektors apsekojis notikuma vietu. Konstatēts, ka piesārņojums patiešām varētu būt izplūdis no kāda kuģa, jo krastā iespējamo piesārņojuma avotu speciālisti nav pamanījuši, tādēļ turpmākos izpētes darbus veiks Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Liepājas sektora speciālisti, kas koordinē arī izplūdušu naftas produktu savākšanu. Kā sarunā ar "Kurzemes Vārdu" sacīja šā sektors vadītājs Ainārs Priediens, varbūtības, kāpēc piesārņojums radies, ir divas: jau minētie kuģi vai arī kanālā lietus laikā ieplūdis piesārņots ūdens no pilsētas. Pēcpusdienā uz kanālu devās naftas savācējs, bet A.Priediens solīja, ka notiks izmeklēšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu