«Borowa MC» nopelnījusi «Zelta disku»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latgaliešu modernās mūzikas grupa «Borowa MC» nu var lepoties ar vēl vienu sasniegumu — grupas debijas albuma «Trepis iz nakurīni» pārdoto kopiju skaits pārsniedzis piecus tūkstošus, un tas nozīmē, ka grupa saņems «Zelta disku».

Kompānija «Mikrofona ieraksti» plāno, ka oficiālā diska pasniegšana notiks 17. maijā, kad tiks prezentēts grupas jaunais albums «Plastilina pasaule».

Pirmais albums «Trepis iz nakurīni» iznāca 2005. gadā. Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas ceremonijā šis albums ieguva labākā hiphopa albuma titulu, bet dziesma «Vysskaistuokajai meitiņai» ieguva labākās hiphopa dziesmas nosaukumu un plūca laurus arī «Radio SWH» gada topā. Savukārt pati grupa tika atzīta par labāko 2005. gada debitanti latviešu mūzikā. Albuma ierakstā vēl kā grupas dalībniece piedalījās dziedātāja Guntra Kuzmina, bet kā viesmākslinieki — Mārtiņš Freimanis, Ivo Fomins, Zigfrīds Muktupāvels, Inga Eisule, kā arī Kristaps un Guntis Rasimi.

Interesanti, ka, lai gan Latvijas mūzikas producentu apvienība «Lampa» ir samazinājusi «Zelta diska» pasniegšanas tirāžu no astoņiem tūkstošiem kompaktdisku uz pieciem tūkstošiem, šis būs gada laikā pirmais albums, kurš šo tirāžu oficiāli ir sasniedzis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu