Vai šķavas zem jostasvietas ir obligātas?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Anglijā par «šķavām zem jostas» vietas kautrīgi dēvē orgasmu – baudas kulmināciju dzimumtuvības laikā... Zināma līdzība ir – ne šķavas, ne orgasms nepadodas prāta kontrolei, tos grūti ieplānot, bet to tuvošanos nenovēršami jūtam, un visbiežāk eksplozija notiek dažnedažādu skaņu pavadīta...

«Šķavas» kā obligātu pilnvērtīgas sievietes seksuālās dzīves sastāvdaļu mēs neuzskatām, bet orgasma izjušanu gan tiecamies uzskatīt par obligātu. Varbūt labāk no obligātuma izvairīties?

Kā remdēt alkas pēc orgasma

* Orgasma trūkumu centušies dziedēt jau senie ārsti. Vēl vairāk – toreiz mediķi uzskatīja, ka sieviešu nespēja sasniegt baudas virsotnes ir par iemeslu citām, daudz bīstamākām organisma slimībām, piemēram, holerai, mērim un daudzām citām. Pētījumi un secinājumi par orgasmu bijuši apvīti ar krietnu devu mistikas.

* Mūsdienās daudzu valstu ārsti pievērš pastiprinātu uzmanību sieviešu orgasma problēmai. Teicamus rezultātus sasniegusi ASV psihoterepeite Helēna Kaplāne. Viņa izstrādājusi metodi, kas ietver vingrinājumus, psihoanalīzes un iedvesmas elementus un terapeitisku palīdzību. Ārstniecības kursu Doktores Kaplānes klīnikā izgājušas tūkstošiem sieviešu, un panākumu procents sasniedzis neticamu skaitli. No simt pacientēm, kuras vērsušās klīnikā, 90 sievietes pēc sešiem septiņiem seansiem sākušas izbaudīt stabilu orgasmu.

«Mūsdienu medicīnas attīstība,» apgalvo Helēna, «ļauj palīdzēt sievietēm stabili sasniegt svētlaimes virsotnes.» Starp citu, doktores Kaplānes pacientes pēc saņemtās palīdzības jūtami uzlabojušas savu materiālo un sociālo stāvokli. 80% vientuļo dāmu sakārtoja savu personīgo dzīvi un atrada pastāvīgu dzīves partneri. Par viņām Helēna saka: „Sieviete, dzīvojot ar pastāvīgu partneri, fiksē savas emocijas, pierod pie viņa. Izveidojusies tuvība, harmonija attiecībās un savstarpējā sapratne stimulē sievietes orgasma rašanos.”

* Spāņu seksoloģe Karmena Vihande uzskata, ka orgasms ir gandrīz panaceja. «Gandrīz visi cilvēki ir slikti informēti par seksuālo dzīvi! Daži cilvēki nespēj sasniegt orgasmu tikai tāpēc, ka viņi ir sliktā fiziskajā formā.» Pēc Vihandes domām, daudzas intīmas problēmas var atrisināt ar vienkāršiem vingrinājumiem, ūdens terapiju un citām metodēm. Seksoloģe apgalvo, ka orgasmu var izjust arī sievietes pēc 80, vecums neesot šķērslis.

Kā mērīt orgasma stiprumu

Fizioloģiski orgasms sākas ar dzimumorgānu ritmisku saraušanos. Gluži kā pēc zemestrīces svārstību noteikšanas skalas, arī orgasma stiprumu var noteikt pēc kontrakcijām: 3-5 kontrakcijas maksts apakšējā trešdaļā, arī dzemdē, tiek uzskatītas par vāju orgasmu, 6-8 – par spēcīgu, bet 9-12 kontrakcijas – par ļoti spēcīgu orgasmu.

Uz orgasmu spējīgās vīriešiem patīk labāk!

Eksperiments notika ASV. 100 četrdesmitgadīgiem vīriešiem tika parādīti 50 jaunkundžu attēli. Kā noslēpums tika izpausts tas, ka puse no aplūkojamām daiļajām būtnēm izjūt orgasmu, otra puse – ne.

Apkopojot rezultātus, izrādījās, ka tās, kuras neizjūt orgasmu, tika novērtētas ar trīsreiz zemāku punktu skaitu nekā uz orgasmu spējīgās. Vīrieši, vadoties pēc zemapziņas diktāta, sievietes bez orgasma uzskata par vēsām aprēķinātājām, viltīgām, ļaunām un tādām, kas nav spējīgas patiesi mīlēt. «Aizdomās turamajām» sievietēm ir daudz grūtāk tikt pie vīra, un no viņām daudz biežāk šķiras. Katra trešā laulība tiek šķirta tieši sievas orgasma trūkuma dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu