Skip to footer
Šodienas redaktors:
Eva Gaigalniece
Iesūti ziņu!

Kēkss ar rozīnēm

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Gaidot ciemiņus, kuri savā ēdienkartē cenšas izvairīties no kalorijām, izcepiet viņiem liesāku, bet tikpat garšīgu kēksu!

Nepieciešams:

4 olas,
170 g miltu,
7 ēdamkarotes ūdens,
glāze cukura,
rozīnes,
ēdamkarote kakao,
tējkarote sodas,
tējkarote citronskābes,
eļļa veidnes ieziešanai,
manna veidnes izkaisīšanai.

Pagatavošana:

Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni un izmērcē. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pielej ūdeni, pieber cukuru un puto, kamēr tas gandrīz izkusis.

Miltiem pieber sodu, citronskābi un samaisa. Pievieno saputotajiem olu dzeltenumiem. Visu izmaisa un pieliek rozīnes.

Olu baltumus saputo stingrās putās. Lēni iecilā mīklā.

Kēksa formu izsmērē ar eļļu un izkaisa ar mannu.

Formā ielej 2/3 sagatavotās mīklas. Palikušajai trešdaļai pieber kakao un samaisa. Pārlej gaišajai masai, kurā tumšajai vajadzētu iegrimt. Cep gatavu un atdzesē cepeškrāsnī, lai nesakrīt.

Kēksa garšas dažādošanai to var pārliet ar kausētām šokolādes plāksnītēm. Bļodiņā liek baltās, zemeņu, banānu vai brūnās šokolādes gabaliņus. Ievieto lielākā traukā ar karstu ūdeni un ūdens peldē izkausē. Pārlej gatavam kēksam, pārkaisa ar konditorejas dekoriņiem un ļauj, lai sastingst.

Saimniece Iveta Holste Bauskā

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu