Pauls un «Labvēlīgais tips» līgos kopā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lai arī Maestro Raimonds Pauls katru gadu pēc Jāņiem teic, ka nākamgad Līgo nakts pasākumu vairs netaisīs, viņš tomēr nespēj nosēdēt mierā un šogad visus līgot gribētājus aicina uz Cēsu rajonu, kur pie Raiskuma ezera sola lielas lustes kopā ar grupu «Labvēlīgais tips». Šīs nedēļas sākumā kopā ar tipa menedžeri Ģirtu Lūsi un pasākuma organizētājiem – mūzikas izdevniecības «Platforma Records» direktoru Rimantu Liepiņu un projektu menedžeri Agnesi Timušku – jau tika saskaņota gaidāmā pasākuma programma.

«Es jau katru gadu zvēru, ka nekad vairs, un katru gadu laužu savus zvērestus,» smaida Maestro Raimonds Pauls. Jau atkal Līgo vakarā viņš aicina uz kopīgu ballēšanos, šoreiz – pie skaistā Raiskuma ezera Cēsu pusē.

Interesanti, ka šogad Pauls līgos kopā ar grupu «Labvēlīgais tips». «Viņiem būs sava programma, man – savējā,» tikai «Neatkarīgajai» atklāj Maestro un labprāt izstāsta, ka viņš gatavo ļoti raibu programmu. «Laidīšu ārā jaunos – Lieni Šomasi un Jāni Moiseju – tas mums tāds jauns duets. Normunds Jakušonoks duetā ar Daigu Petkeviču dziedās manus vecos gabalus. Protams, uz skatuves noteikti būs arī klasiķis Viktors Lapčenoks, kas dzied manas dziesmas, arī bērnu ansamblis Dzeguzīte un vairāki citi izpildītāji.» Vakara otrajā daļā savu Līgo vakara programmu spēlēs «Labvēlīgais tips», un to visu tiešraidē rādīs telekompānija LNT.

Bet ne tikai ar Jāņu lustēm aizņemts Maestro prāts – nupat pabeigts ļoti nopietns darbs ar kamerkori Kamēr... un džeza trio. «Ierakstījām Bahu, pavisam savādākā stilā, nekā tas ir pieņemts. Darbs ir izdarīts, un es uzskatu, ka tas ir tāds kapitāls ieraksts, klasika. Ceram, ka pēc pāris mēnešiem jau varēsim to klausīties,» stāsta Raimonds Pauls. Šobrīd viņš ļoti nopietni sācis domāt arī par nākamo vasaru, par Dziesmu svētkiem. «Pirmo reizi Dziesmu svētku laikā būs koncerts, kurā piedalīsies latviešu labākie estrādes mākslinieki. Ideja ir vēl pavisam svaiga,» viņš saka un piebilst, ka šis koncerts, iespējams, notiks Rīgas Kongresu namā. «Tas būs mūsu vieglā žanra veltījums latviešu tautasdziesmai – sākot ar džezu un beidzot ar roku. Esmu lūdzis tajā piedalīties profesionālus mūziķus, un mēs dziedāsim tikai latviešu tautasdziesmas.» Maestro atklāj, ka uz skatuves būs simfoniskais orķestris un priekšplānā pie klavierēm mūziķi mainīsies – tur piedalīties piekritis gan Uldis Marhilevičs, gan Kārlis Lācis, gan Raimonds Macats, gan Jānis Lūsēns, un katram tiks dota iespēja brīvi interpretēt latviešu tautasdziesmu. Tur dziedās Intars Busulis, Ance Krauze... Kā saka Pauls – viss mūsu estrādes zieds. «Šovasar jau jāsāk domāt, ko katrs darīs. Un es domāju, ka iznāks ļoti labs koncerts,» piebilst Maestro.

Vēl saviem klausītājiem Maestro ir sarūpējis mūziklu – tā ir «Dāvana mūsdienu sievietei», kuru iestudē «Muzikālais teātris 7», un tā pirmizrāde gaidāma 13. jūlijā. «Tas jau tāds tingeltangelis, brīvdabas izrāde, kājas pa gaisu,» smaida Raimonds Pauls un, lai arī negribīgi, tomēr atklāj, ka uzrakstījis mūziku arī Rīgas Krievu teātra izrādei, kas nāks ārā rudenī. «Tā būs viena interesanta luga, kuras autors ir izcils rakstnieks Īzaks Bābels, kurš četrdesmitajā gadā tika nošauts. Un šis darbs būs veltīts tādai pilsētai kā Odesa – par dzīvi gan pirms revolūcijas, gan pēc revolūcijas. Tas būs interesanti, teksts ir ļoti foršs,» piebilst Maestro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu