Visbiežāk izlabots ir «Firefox»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Firefox» lietotājiem atkal ir iemesls lepoties. Drošības firma «Secunia» ziņo, ka šīs atklātā pirmkoda pārlūkprogrammas lietotāji jaunākos drošības labojumus instalē biežāk, nekā tie, kas internetu pārlūko ar «Internet Explorer» vai «Opera».

«Secunia» sagatavotās analīzes pamatā ir vairāk nekā 350 000 programmatūras pārbaudes, kuras pēdējos piecos mēnešos veicis bezmaksas serviss «Secunia Software Inspector».

No visiem «Firefox 2» lietotājiem, kas savu datoru pārbaudījuši ar minētā servisa palīdzību, jaunākie drošības labojumi neesot bijuši instalēti tikai 5,19%. Savukārt no visām pārbaudītajām IE6 pārlūkprogrammām (tādas izmanto gandrīz puse interneta lietotāju) neizlaboto daļa sasniegusi 9,61%. Korporācijas «Microsoft» jaunākajai pārlūkprogrammai IE7 rezultāts bijis tuvāk «Firefox» sasniegumam: 5,40%.

Visslinkākie labojumu instalētāji ir tie, kas lieto «Opera». Nav bijuši atjaunināti 11,96% no visām pārbaudītajām «Opera 9.x» pārlūkprogrammām.

Daži komentētāji nemaz nav pārsteigti par tādiem rezultātiem.

«Firefox» un IE7 lietotāji ir cilvēki, kas interesējas par visu jauno, tādēļ ir ieinteresēti arī jaunākās tehnoloģijas izmantošanā, spriež labojumu menedžmenta programmatūras firmas «PatchLink Corp.» risinājumu un stratēģijas nodaļas vadītājs Dons Lītems.

Viņš vēl piebilst: svarīgi varētu būt arī tas, ka «Firefox» labojumi tiek piegādāti ar pašas pārlūkprogrammas starpniecību, nevis ar centralizētas atjaunināšanas mehānismu, kāda ir «Windows» Update funkcija. «Manuprāt, tas, ka lietotājam tiek paziņots par nepieciešamību veikt Firefox atjaunināšanu, ir ļoti labi.»

Taču pārlūkprogrammām labojumus tik un tā instalē daudz biežāk, nekā cita veida programmām. Secunia konstatējusi, ka pārbaudītajos datoros 28% programmu nav pilnībā atjauninātas.

«Kad runa ir par programmām, kurām it kā nav tik tiešu draudu, tad cilvēkiem ir tieksme novilcināt to labošanu,» ziņojumā raksta «Secunia» IT attīstības nodaļas menedžeris Jakobs Balle.

Starp tādām reti atjauninātām programmām ir multimediju failu atskaņotāji. Kā konstatē «Secunia», labojumi nav instalēti 26,96% pārbaudīto WinAMP 5 atskaņotāju. Savukārt QuickTime 7 gadījumā šis rādītājs ir 33,14%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu