Cenšas identificēt Vaškeviča automašīnas spridzinātāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Videonovērošanas kameras fiksējušas personu, kas, iespējams, novietojusi spridzekli Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča automašīnā. Patlaban tiek identificēta šī persona, šodien žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP).

Premjers atturējās sīkāk komentēt izmeklēšanu un uzsvēra, ka aktīvs darbs notiek visos līmeņos. Aktīvi lietā iesaistījusies arī Ģenerālprokuratūra. Kalvītis pauda cerību, ka pirmajiem izmeklēšanas rezultātiem vajadzētu būt tuvākajā laikā.

Iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC) žurnālistiem pastāstīja, ka patlaban vienā lietā ir apvienoti gan Vaškeviča spridzināšanas mēģinājumi, gan iepriekš viņam izteiktie draudi.

Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis informēja, ka izveidota desmit cilvēku operatīvā grupa, kurā galvenokārt darbojas Valsts policijas darbinieki. Policijas šefs uzsvēra, ka vēl ir nedaudz par agru, lai varētu izveidot aizdomās turamās personas fotorobotu. Viņš atzina, ka pastāv tehnikas problēmas.

Trešdien pie Kalvīša sasauktajā darba apspriedē noteikts pienākums visiem dienestiem iesaistīties nozieguma atklāšanā.

Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) pēc komisijas sēdes aģentūrai LETA sacīja, ka tiesībsargājošām iestādēm jāatrod ne tikai cilvēks, kas novietojis spridzekli automašīnā, bet arī pasūtītājs.

21. maija pēcpusdienā uzspridzināta automašīna «Subaru Impreza», ko lieto Vaškevičs. Viņš nopietnā stāvoklī nogādāts slimnīcā, kur veiktas vairākas operācijas.

Vaškevičs sprādziena brīdī stāvējis blakus pie Muitas kriminālpārvaldes ēkas ieejas durvīm novietotajai automašīnai. Muitas kriminālpārvaldes vadītājs iznācis no ēkas, aizmugurējā sēdeklī novietojis dokumentus, taču uzreiz nav sēdies automašīnā, jo sācis sarunu ar kādu kolēģi. Pēc tam nograndis sprādziens.

Tiesībsargi izvirzījuši vairākas versijas par motīviem, kuru dēļ noticis Vaškeviča slepkavības mēģinājums. Pieļauts arī, ka uzbrukums bijis saistīts ar amatpersonas darbu vai personisko dzīvi.

Vaškeviča veselības stāvoklis pēc uzbrukuma ir stabils, tomēr atveseļošanās šādu ievainojumu gadījumā parasti ir ilga, aģentūrai LETA iepriekš sacīja veselības ministrs Vinets Veldre. Rīgas 1. slimnīcas valdes priekšsēdētājs Andrejs Pavārs norādīja, ka Vaškevičs ir pie samaņas un viņa stāvoklis ir stabils.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka sprādzienā nopietni cietušas Vaškeviča kājas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu