«The Police» atkal uz skatuves

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Es vēlētos iepazīstināt grupu. Endij, tas ir Stjuarts,» – tā «The Police» ģitāristam Endijam Sammersam, bundziniekam Stjuartam Koplendam un 20 000 cilvēkiem, kas bija sanākuši uz grupas koncertu Vankūverā, teicis ģitārists un dziedātājs Stings.

Šādam jokam patiešām bijis pamats, jo «The Police» faktiski nepastāvēja kopš 1984. gada, kad beidzās viņu «Synchornicity» turneja un vīri saprata, ka ambīcijas un dažādā pasaules uztvere viņiem neļauj strādāt kopā. Oficiāli par grupas izjukšanu tā arī netika paziņots, 1986. gadā viņi savācās kopā uz pāris koncertiem «Amnesty International» kampaņas ietvaros, taču tas arī bija viss...

Šo gadu laikā Stings kā solodziedātājs, iespējams, baudījis lielāku slavu nekā «The Police» laikos un izmēģinājis savus spēkus rokmūzikā un popmūzikā, džezā un klasiskās mūzikas žanrā. Stjuarts galvenokārt nodarbojies ar komponēšanu kino un televīzijas vajadzībām, savukārt Endijs ar prieku darbojies džeza lauciņā, kur iesaistījies daudzos projektos.

Tagad viņi pēc trīs mēnešus ilgiem intensīviem mēģinājumiem uzsākuši piecu mēnešu pasaules koncertturneju. Tai pieskaņota grupas lielāko hitu albuma (30 kompozīcijas) laišana klajā. «Reuters» raksta, ka koncertā Vankūverā dominējušas kompozīcijas no 1983. gada diska «Synchronicity», kas tolaik ASV hitparāžu pirmajā vietā atradies 17 nedēļas pēc kārtas. Ar liela šova taisīšanu vīri neaizraujoties, galveno uzmanību pievēršot mūzikai – Sammers sacījis, ka viņi vēlas vecos hitus spēlēt ar tādu iedvesmu, it kā tie būtu jauni gabali.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu