«Jaunajā vilnī» Latviju pārstāvēs Andris Ērglis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad 6. starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis 2007» Latviju pārstāvēs dziedātājs Andris Ērglis.

«Tie jaunie dziedātāji, kas paši brauca uz Maskavu, lai piedalītos konkursa atlases kārtā, neviens neizgāja cauri. Tāpēc festivāla organizatori zvanīja man un lūdza, lai iesaku kādu dziedātāju – lai Latvija arī būtu pārstāvēta konkursa finālā,» stāsta Maestro Raimonds Pauls. «Man nesen bija koncerts Liepājā, kur piedalījās arī liepājnieks Andris Ērglis – viņš nodziedāja ļoti veiksmīgi, viņam ir ļoti patīkama balss, un arī skatītāji viņu labi uzņēma.

Tāpēc palūdzu koncerta videoierakstu, aizsūtīju to uz Maskavu, un jau nākamajā dienā bija atbilde, ka viņš iekļauts finālistu skaitā.»

Lai arī Maestro vairākkārt teicis, ka nevēlas iesaistīties šā festivāla aktivitātēs, viņš tomēr būs konkursa žūrijas līdzpriekšsēdētājs.

Taču, taujāts par Andra Ērgļa konkursa repertuāru, Raimonds Pauls pavisam vaļsirdīgi saka: «Es tur negribu maisīties, negribu, lai mans repertuārs tur vispār skanētu – jo tad man ir sasaistītas rokas. Zinu, ka viņam palīgā nāks «MicRec» un Guntars Račs.» Bet par jaunā dziedātāja izredzēm šai konkursā Maestro saka: «Visādā ziņā viņš ir viens no tiem retajiem mūsu jaunajiem dziedātājiem, kuram ir balss. Un, ja viņš pareizi izvēlēsies repertuāru, var sanākt ļoti solīds rezultāts.»

Andris Ērglis ir profesionāls sitamo instrumentu speciālists – viņš muzicē Liepājas simfoniskajā orķestrī, savulaik spēlējis grupā «Cacao», bijis solists Liepājas grupā Berm, kura 2003. gadā festivālā Liepājas dzintars ieguva 1. vietu, kā arī uzstājies kopā ar daudziem mūziķiem gan kā dziedātājs, gan kā bundzinieks – tajā skaitā ar Raimondu Paulu un zviedru pianistu un komponistu Robertu Velsu.

Bet popularitāti Andris ieguva šogad, kad kļuva par vienu no apvienības Bonaparti.lv dalībniekiem un pārstāvēja Latviju «Eirovīzijā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu