Baronese Kristīna Orbakaite

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Teiciens «ābols no ābeles tālu nekrīt» pilnībā attiecas arī uz dziedātāju, dejotāju un aktrisi Kristīnu Orbakaiti. Viņa ļoti labi apzinās savu slaveno izcelsmi.

«Baronese» Orbakaite dzimusi 1971. gada 25. maijā ļoti neparastā ģimenē. Toreiz viņas mātes Allas Pugačovas karjera bija tikai attīstības pašā sākumā, tāpēc viņai neatlika laika mazajai meitiņai. Kristīnu praktiski uzaudzināja vecmāmiņa — Pugačovas vīra un Kristīnas tēva cirka mākslinieka Mikolasa Edmunda Orbaka māte.

Līdz pat septiņu gadu vecumam viņa dzīvoja Lietuvā, un, atgriežoties Maskavā, meitene gandrīz nemaz neprata krievu valodu. Kristīnai nebija viegli, taču visgrūtāk viņai bija samierināties ar zvaigznes atvases likteni. Rezultātā meitenē uzvirmoja dumpinieces gars. Sešpadsmit gadu vecumā viņa aizgāja no mājām un pārcēlās dzīvot pie sava mīļākā, 80. gadu superzvaigznes Vladimira Presņakova jaunākā. Nekāds brīnums tomēr tas nebija, jo Kristīnas un Vladimira slavenie vecāki bija tuvi draugi. 20 gadu vecumā Kristīnai piedzima dēls, un sākās nogurdinoša ģimenes ikdiena. Vladimirs tobrīd ļoti aktīvi strādāja pie savas karjeras, bet Kristīnai nekas cits neatlika kā sēdēt mājās un audzināt bērnu. Taču viņa nebija mierā ar šādu likteni. Viņa vēlējās kaut ko vairāk — dejot un dziedāt. Nepagāja ilgs laiks, un jaunā sieviete pārsteidza sabiedrību ar nākamo soli — viņa aizgāja no Presņakova. Kādu laiku Kristīnu neinteresēja vīrieši, taču līdz brīdim, kad viņu kādā izstādē uzrunāja gara auguma skaistulis ar neparastiem sejas vaibstiem. Ruslans Baisarovs, pēc tautības čečens, bija biznesmenis. Kristīnas un Ruslana attiecības attīstījās strauji, un drīz sabiedrību pāršalca ziņa, ka Orbakaite atkal ir stāvoklī. Kristīnai piedzima otrs dēls — Denijs. Attiecības ar Baisarovu, kuras, tāpat kā iepriekšējās ar Presņakovu, oficiāli netika noformētas, neturpinājās ilgi.

Par nākamo vīrieti Kristīnas dzīvē kļuva uzņēmējs no ASV Mihails Zemcovs. Viņi iepazinās Maiami. Mihails ir īsts sapņu vīrietis — jauns, skaists, labsirdīgs, gudrs, stilīgs, bagāts. Kristīna, ne mirkli nedomājot, steidza ar viņu iepazīstināt māmiņu Allu Borisovnu un abus bērnus. Sākās vētrains romāns un dzīve divos kontinentos. Mihails ­Zemcovs kļuva par Kristīnas Orbakaites pirmo oficiālo vīru. Viņa pieļauj pat domu, ka varētu pārcelties uz dzīvi Amerikā, kur vīram ir savs bizness.

Kristīnas Orbakaites daudzie talanti

Par talanta trūkumu Kristīna Orbakaite sūdzēties nevar. Pirmo reizi kameras priekšā viņa stāvēja 11 gadu vecumā Rolana Bikova leģendārajā filmā «Putnubiedēklis». Līdz šim viņa filmējusies jau astoņās kinofilmās, piecās televīzijas filmās un divos seriālos; spēlējusi arī vairākās teātra izrādēs. Pavasarī uz lielajiem ekrāniem savu pirmizrādi piedzīvoja komēdija «Mīlestība–Burkāns», kurā Orbakaite spēle galveno lomu pārī ar aktieri Gošu Kucenko un kurā abi filmas varoņi mainās ķermeņiem. Orbakaite spīdoši iejutusies šajā neparastajā kino tēlā un vēlreiz apliecinājusi savas aktiermeistarības spējas.

«Es mazliet baidījos no tādas lomas,» stāsta aktrise, «bet avantūrisms manā raksturā ņēma virsroku, un es pieņēmu šo piedāvājumu. Es vēlējos sevi izmēģināt komiskā statusā. Vai pēc tā es labāk esmu sākusi izprast vīriešus? Cenšos, bet tas ir bezjēdzīgi. Palīdz sievietes loģika un prāts.»

Šobrīd Kristīna strādā jau pie nākamā kinoprojekta — «Sazvērestība». Tā būs filma par krievu vismīklaināko vēsturisko personību Rasputinu. Orbakaite atveidos filmā pašu ķeizarieni Aleksandru Fjodorovnu.

«Es esmu ļoti priecīga, ka man nav daudz lomu, bet tās, kas ir, ir ļoti daudzveidīgas. Tās var saskaitīt uz abu roku pirkstiem, tomēr visi tās zina,» tā par savām lomām saka Orbakaite.

Savu aktrises talantu Kristīna veiksmīgi lieto, arī dziedot uz skatuves. Viņas muzikālā karjera sākusies pirms trīspadsmit gadiem — šajā laikā Orbakaite ierakstījusi vairākus soloalbumus un ļoti daudz koncertējusi. Ilgu laiku viņa nodarbojusies arī ar baletu, ko gan vajadzējis pamest, piedzimstot pirmajam dēlam, taču izsmalcinātā graciozitāte un plastiskums joprojām papildina dziedātājas sievišķīgo tēlu. Kristīna saņēmusi virkni balvu gan par aktiermeistarību, gan par izsmalcināto ģērbšanās stilu, gan, protams, par sasniegumiem mūzikā.

Māmiņas sarīkotā dzimšanas dienas ballīte

25. maijā Kristīna Orbakaite nosvinēja savu 36. dzimšanas dienu. Alla Pugačova pati personīgi bija izvēlējusies un sarunājusi svinībām nelielu, bet omulīgu itāļu restorāniņu. Primadonna devās turp jau agrāk, lai varētu noorganizēt svinīgu gaviļnieces sagaidīšanu. Viesus sveica orķestris, kas spēlēja populāras Rietumu melodijas.

Kristīna savā dzimšanas dienā saņēma viņai īpaši izraudzītas dāvanas. Vismīļāko pārsteigumu sagādāja jaunākais dēls Denijs, kurš pats bija uzzīmējis māmiņai apsveikumu, un vīrs Mihails, kurš sievai pasniedza viņas talismanu — cūkas figūriņu (Kristīna dzimusi Cūkas gadā), kas rotāta ar dārgakmeņiem.

Alla Borisovna vēlējusi meitai ģimenes laimi: «Dievs mīl trīs lietas. Ceru, ka Miša tev būs pēdējais un arī vismīļākais vīrietis. Esi laimīga, meitiņ!»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu