Kas ir SPA pedikīrs?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pa saules nokaitētu asfaltu, pludmalē vai puķu dobē — tveicīgajās vasaras dienās bieži staigājam kailām kājām. Mēdz teikt, ka vasarā pēc iespējas vairāk jāstaigā basām kājām, bet pēc tam noteikti jāparūpējas, lai pēdas būtu skaistas un koptas.

Lai īpaši lutinātu un sakoptu pēdas, nav vairs jādodas uz kādu ekskluzīvu SPA kūrortu Vidusjūras piekrastē, jo tepat Rīgā, skaistumkopšanas salonā «Straume», divu stundu garumā piedzīvosit neaizmirstamas sajūtas SPA kāju kopšanas rituālā.

Ikdienā ar maigām pēdiņām

Kas tad ir SPA pedikīrs? «Pirmām kārtām tā ir patīkama atpūta un relaksācija, kas sniedz baudu visam ķermenim, un pēc procedūrām kāju pēdas ir ne tikai sakoptas — pēc divu stundu garā masāžas seansa tajās uzlabojas arī asinsrite,» tā par SPA pedikīra rituāla būtību stāsta skaistumkopšanas salona «Straume» manikīre un pedikīre Sandra Straume. «SPA pedikīra laikā izmasējam uz pēdas esošās refleksogēnās zonas, kas sniedz patīkamas sajūtas visam ķermenim. Ne velti, tulkojot no latīņu valodas, SPA nozīmē — «dziedināšana ar ūdeni». Esmu arī strādājusi ar cilvēkiem, kam kājas ir jutīgas un masējot pat kut, taču arī tas nav šķērslis SPA procedūrām, jo katram cilvēkam individuāli piemēroju veidu, kā masēt pēdas.»

Speciāliste stāsta, ka vislabāk šo procedūru baudīt pēc garās un spraigās darba dienas, kad kājas bijušas noslogotas. Vakarā, SPA pedikīra procedūras laikā, tās atgūs mundrumu. Tiesa, tūlīt pēc patīkamās procedūras negribas skriet un dejot, jo kājas ir tik patīkami atveldzējušās, ka gribas tā lēni pastaigājoties doties uz mājām un nodoties mierīgai atpūtai.

Kājas pirmajā vietā

SPA kopšanas rituāls sākas ar kāju vannošanu īpašā masāžas vanniņā, kurai klāt pievieno attīrošas un nomierinošas ziepes, kas veidotas no dabīgiem jūras produktiem. Pēc klienta vēlmes vanniņā var iepilināt arī kādu aromterapijas līdzekli. Pēc tam, kad kājas kādu brīdi vannotas, tās līdz pat augšstilbam masējot noklāj ar skrubi, kas atbrīvo ādu no atmirušajām ādas šūnām. Uz pēdas tas būs stiprākas iedarbības, bet uz augšstilba, kur āda maigāka, arī skrubis būs maigāks. Skrubis ir ideāls pīlinga līdzeklis, kas nomierina un mīkstina raupjo kāju ādu. Pēc procedūras kājas noskalo tīras. Lai pēdu atbrīvotu no raupjās ādas, problemātiskajās vietās ar vates tamponu uzklāj serumu. Pēc šīs procedūras kāju pēdas ar maigu vīlīti atbrīvo no sabiezējušās ādas. Maigā čubināšanās ap kājām rada mieru, un atslābinās viss ķermenis, tāpēc šai brīdī uz kājām līdz pat augšstilbam uzklāj masku, kas gatavota no jūras aļģēm, minerāliem, smilšmāla un mentola. Vēl ilgi pēc procedūras pēdu āda paliks mitra un maiga. SPA rituāla noslēdzošais etaps — uz kājām uzklāj atsvaidzinošu un mitrinošu želeju. Tagad vasarā tas ir īpaši patīkami, jo jūras komponenti, alveja un mentols atveldzē kājas. Rezultātā kājas ir vieglas, nogurums ir noņemts un atliek vien novīlēt un nolakot nagus.

Klasisko maina pret SPA pedikīru

Pēc SPA pedikīra pēdas ilgāk saglabājas koptas, turklāt āda ir mīksta un problemātiskajās vietās tā tik ātri nesabiezē. Tikai der ielāgot, ka arī mājās katru vakaru kājas ir jākopj ar speciālu SPA pedikīra komplektu, kurā ietilpst dažādi kāju kopšanas līdzekļi.

Šos līdzekļus nevar iegādāties veikalos, bet par draudzīgām cenām, turklāt ar pedikīra konsultāciju, kā tos lietot mājas apstākļos, var nopirkt skaistumkopšanas salonā «Straume». «Mēs strādājam ar iecienīta kosmētikas līdzekļu ražotāja «Creative SPA» pedikīra produktiem, tādēļ katrs klients var izvēlēties sev tīkamos skrubjus, eļļas, krēmus, maskas un aromterapijas līdzekļus kājām,» skaidro kāju kopšanas speciāliste Straume. Viņa novērojusi, ka sievietes, pamēģinājušas SPA kāju relaksējošās un nomierinošās masāžas, vairs neatgriežas pie klasiskā pedikīra procedūrām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu