Dīzeļdegviela no Baltkrievijas turpina ieplūst Daugavā (25)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dīzeļdegviela no Baltkrievijas turpina ieplūst Daugavā, tas varētu turpināties vairākas dienas, jo piesārņojums konstatēts vēl pie Polockas, kas ir apmēram 100 kilometrus no Latvijas robežas. Joprojām nav precīzas informācijas no Baltkrievijas par avāriju un noplūdušās dīzeļdegvielas daudzumu. Tā šorīt Latvijas radio informēja VUGD glābšanas darbu vadītājs Vladimirs Vetuhs.

Saņemtas bonas no Zviedrijas, kuras šodien mēģinās uzstādīt. Bet iekšlietu ministrs Ivars Godmanis šodien lidojumā ar Baltkrievijas helikopteru vēros, kāds ir Baltkrievijā izplūdušās dīzeļdegvielas piesārņojuma apjoms un intensitāte.

Tiek prognozēts ka piesārņojums šodien sasniegs Pļaviņu HES. Šeit Daugacas tecējums ir lēnāks, tādējādi glābēji cer, ka ar absorbējošajām bonām izdosies savākt piesārņojumu. Pagaidām pa ūdeni peldam beigtas zivis neesot manītas.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu