Mīlas trijstūris pēc 40

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Zīlēšanas salona «Theo Astra» prognoziste Līna galvenokārt darbojas ar mīlas maģiju. Viņa palīdz cilvēkiem ielūkoties nākotnē apmēram gadu uz priekšu, taču parasti neskatās pagātnē. Viņa uzskata, ka prognozists — tas nozīmē 50 procentus no psihologa darba.

Šķiras, jo bērni lieli

Līna apstiprina, ka praksē bieži nākas saskarties ar mīlas trijstūriem. «Tā ir pati interesantākā, taču smagākā tēma, jo, ejot gadu tūkstošiem, nekas nemainās. Cilvēki pieļauj tās pašas kļūdas, kādas agrāk.»

Klasiskais variants — ģimenes dzīvē pirmā krīze rodas pēc septiņiem laulībā pavadītiem gadiem. Bieži ģimenē problēmas sākas tad, kad piedzimst bērns. Nereti nākas vērot ainu, kā 1. septembrī bērns, uzsākot skolas gaitas, nav kopā ar abiem vecākiem, jo viņi ir izšķīrušies. Kāpēc tā? «To ir grūti izskaidrot, taču tam var tikt pāri tāpat kā tad, kad vīrieši pārdzīvo četrdesmitgadnieku krīzi.

Ja cilvēki izšķiras, tad vainīgi ir abi, nevis vīrietis vai sieviete. Saglabāt ģimeni — tas ir grūts darbs, attiecības ir jāpilnveido. Lielākā problēma, kāpēc cilvēki izšķiras, nav seksa vai naudas trūkums, bet tāpēc, ka pārstāj viens otru saprast. Katru dienu ģimenē vīrietim un sievietei jābūt kaut kam kopīgam, lai vienam ar otru būtu interesanti. Tad otrs cilvēks ir savējais.«

Otra lielākā krīze (pa vidu arī ir bīstami periodi!) parasti ir tad, kad bērni ir izauguši lieli — viņiem ir 20 gadu. «Ir tāds banāls teiciens — bērni ir izauguši, var šķirties. Liekas dīvaini, un kāpēc gan tas būtu jādara? No ģimenes aiziet bērni un arī kāds no vecākiem, lai gan iemesls nav jaunas attiecības ārpus ģimenes,» uzsver salona darbiniece. Drīzāk to var izskaidrot ar noteiktu ģimenes laika limitu, kurš ir iztecējis.

Savukārt pēc septiņu gadu ilgas kopdzīves šķiršanās iemesls ir attiecības ārpus ģimenes, jo cilvēki jaunībā nav pietiekami iztrakojušies. Līna uzskata, ka tā vienlaikus ir pareiza un kļūdaina patiesība. Bieži vien cilvēki agri apprecas, piedzimst bērns, un ātri izšķiras. «Māc skumjas, jo kaut ko gribas. Šķiet, ka visvairāk trūkst tieši mīlestības, taču patiesībā var laist pasaulē otru bērnu, var doties kaut kur citur strādāt, var celt māju vai darīt kaut ko citu, lai savu dzīvi piepildītu. Kaut kas ir jāmaina, taču tas nenozīmē, ka vajadzīgs cits vīrietis vai sieviete.» Prognoziste uzskata, ka visieteicamāk ir sev sarūpēt fizisku, nevis psiholoģisku slodzi.

Līna vērtē, ka bērni nekad necieš tik stipri, ja ģimenē nav viena vai otra vecāka, bet tad, ja ģimenei nav naudas. Bērni ir egoisti. Viņiem pietiek ar viena vecāka mīlestību. «Bērns sāk neieredzēt vecākus, ja viņš nav pārticis, nav rotaļlietu un laba apģērba. Ja mātei nebūs naudas, bet tēvam būs, tad bērns ies pie tēva. Taču tāpēc nevajag uzskatīt, ka bērns ir slikts. Bērni katastrofāli cieš, ja vecākiem nav naudas. Ja vecāki vēlas, lai bērns viņus mīl, tad viņi nevar būt nabadzīgi un slimi. Ja tā ir, bērns to saprot, bet nespēj pieņemt. Bērns vēlas, lai viņam ir arī gados jauni vecāki.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu