Slinkum, slinkum, laid mani vaļā!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Apollo» arhīva

Ja iemīlēšanās karstums jums atņem objektīvās novērošanas un spriešanas spējas, pamēģiniet atcerēties, ka ir vairāki indivīdu tipi, ar kuriem nevajadzētu ielaisties pārāk tālu.

Slinkuma filozofija

Kopdzīvi veidot ir ļoti grūti pirmām kārtām ar sliņķiem. Katram mēdz uznākt paguruma un atslābuma brīži, taču, ja slinkums kļūst par cilvēka dzīves filozofiju, tad kopdzīve ir katastrofāla.

Par slimīgiem sliņķiem mēdz kļūt gan lēnīgie flegmatiķi, gan svaidīgie holeriķi. Bet kā vieniem, tā otriem ir kopīgas iezīmes, pēc kurām var noteikt, ka tieši slinkumā slēpjas viņu īpašā bīstamība:

1. Izteikts sliņķis ikvienu darbu cenšas atlikt uz pēdējo brīdi un pat savus tiešos pienākumus pacenšas deleģēt citu izpildei.

2. Ja no pieciem gadījumiem vismaz trijos uz jūsu jautājumu: «Ko tu dari?» telefonā jūs dzirdat atbildi: «Neko īpašu,» — rēķinieties, ka jūsu iecerētā otrā pusīte var piederēt pie sliņķu tipa. Vēl viens slikts rādītājs ir mūžīgā atbilde: «Man vienalga,» ja, teiksim, jūs jautājat, ko pasāksit brīvajos brīžos.

3. Jūs nepārtaisīsit sliņķi darbarūķī, ja sliņķis savu slinkumu ir padarījis par savu dzīves filozofiju — tā teikt, šim cilvēkam piemīt hedoniskais slinkums — tiekšanās pēc komforta, miesiskām baudām, kuras viņam nodrošina citi cilvēki.

Piemēram, šim indivīdam patīk pagulēt saulītē, bet mušas no viņa aizbaidīsit jūs un atspirdzinošus dzērienus iegādāsities un pasniegsit arī jūs. Sekss? Būs, ja vien sliņķim būs ļauts atrasties viņam visērtākajā pozā un visas aktivitātes, kas saistītas ar veiksmīgu galarezultātu, uzņemsies otrā puse. Pēc 30—35 gadu vecuma arī tas vairs nebūs aktuāli, jo slinkuma rezultātā būs izveidojusies noturīga vajadzība pēc pastāvīga pussnaudas režīma.

Skopums nav taupība

Pastāvīgu rūgtuma sajūtu varēsit baudīt arī tad, ja kopdzīvei izvēlēsieties skopuļus. Protams, reizēm grūti atšķirt taupību no skopuma, taču izteiktu skopuli var noteikt pēc šādām pazīmēm:

1. Atšķirībā no patiesi taupīgā skopulis taupa uz sīkumiem. Nopircis vienā veikalā ziepes par dažiem santīmiem lētāk, nekā tās tiek pārdotas otrā, viņš nebeidz jūsmot par savu ieguvumu un pastāvīgi runā par savu māku ietaupīt.

2. Skopuļus raksturo tieksme nemainīt lielākas naudas zīmes. Sabiedriskajā transportā vai ielas kafejnīcā no viņu mutes var itin regulāri atskanēt kaut kas tamlīdzīgs frāzei: «Vai nevari man iedot sīceni, negribas mainīt divdesmitnieku!»

3. Skopulim patīk dāvanas. Tad, ja nav jādāvina pašam. Ja viņš tomēr atļaujas tērēties dāvanai, to parasti izvēlas no sīkumu kategorijas, bet pats vēl pusgadu nebeidz apdāvināmajam atgādināt par sava pirkuma nozīmību.

4. Seksā skopais arī ir taupīgs. Iespējams, viņa zemapziņā prevalē vairs tikai viena programma — to, kas ir tavs, paturi tikai sev! Tāpēc ar seksuālo enerģiju skopais šķiesties nemīl. Arī baudā dalīties viņš negrib. Kā novērojuši seksologi, tieši skopuļi par seksuālā apmierinājuma veidu visbiežāk izvēlas masturbāciju cēlā vientulībā.
  


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu