No ķirbja var arī izcept fantastiski garšīgu maizi!
Aromātiskā ķirbju maize
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams
- 150 g brūnā cukura
- 500 g ķirbju masas
- 300 g miltu
- sāls
- 1,5 tējkarotes cepampulvera
- 150 g valriekstu
- 100 g dzērveņu
- 2 olas
- muskatrieksts
- 1 citrona miza
- 100 g sviesta
Pagatavošana
Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pieliek olas, turpina putot. Masai pieliek nelielā ūdens daudzumā savārītu ķirbja masu, rīvētu citrona miziņu, rupji samaltus vai ar nazi sagrieztus riekstus, dzērvenes, šķipsniņu muskatrieksta. Masā iejauc miltus un cepampulveri.
Mīklu liek keksa formā, kura iesmērēta ar taukvielām.
Cep 180 grādos apmēram stundu un 20 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.
Iesūti arī savu gardāko ķirbju recepti: woman@tvnet.lv!