Kā cīnīties ar īstu maitu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Vienmēr esmu bijusi liela aktīviste. Bet skolā es īsti nespēju izpaust savu radošo potenciālu un labās organizatores dotības. Vidusskolas laikā klasē bija arī citas meitenes līderes, kuras tusējās ar foršākajiem puišiem, staigāja modernākajos apģērbos, visticamāk, agrāk par visām citām sāka skūpstīties un izmēģināja grādīgos dzērienus.

Viņas vienmēr mani nolika pie vietas, bez vārdiem liekot saprast, ka tādas kā es vienkārši nekotējas. Es vienmēr esmu gribējusi viņām atbildēt ar kaut ko līdzīgu. Bet klusēju. Un klusībā sapņoju būt tāda kā viņas. Īsta maita...

Kā cīnīties ar maitu?

Pirmais solis

No sākuma tiec skaidrībā, vai tev ir darīšana ar īstu maitu vai neatkarīgu un stipru sievieti! Pirmā tipa sievietes rīcība nav loģiski izskaidrojama un pamatojama. Viņa diez vai varēs dot nopietnu atbildi uz jautājumu: «Kāpēc tu tā domā?» vai «Kāpēc tu rīkojies tieši tā un ne citādāk?» Turpretī otra tipa sieviete tev detalizēti paskaidros, kāpēc viņa tā ir rīkojusies. Un ar viņu visdrīzāk tu varēsi par visu vienoties.

Otrais solis

Daudzi uzskata, ka vislabāk ar sievieti maitu ir cīnīties šādi — neņem galvā viņas intrigas un ļaunprātīgos apmelojumus. Bet tas ir kā koks ar diviem galiem. Protams, var ignorēt to, kā maita apvaino un pazemo gluži nepazīstamus cilvēkus. Bet, ja viņa ir metusies virsū tavai labākajai draudzenei? Vai — vēl trakāk — tev pašai? Ja tev sit pa vienu vaigu, pagriez otru — nē, tas jau ir par daudz! Turklāt, ja sieviete maita sajutīs savu visvarenību, viņa uzņems vēl lielākus apgriezienus. Bet…

Trešais solis

Izmantot cīņā pret sievieti maitu viņas pašas iecienītākos ieročus nemaz nav tik viegli. Lai to izdarītu, būsim atklāti, arī tev pašai ir jābūt īstai maitai. Tāpēc, ka normālam cilvēkam pat prātā neienāktu runāt tādas riebeklības pat visnejaukākajai būtnei un ļauni atriebties pat visļaunprātīgākajam cilvēkam. Un kā tad būtu jārīkojas? Vispār nekādi nereaģēt uz viņas izdarībām nevar, bet cīnīties ar maitas paņēmieniem negribas… Ejam tālāk.

Ceturtais solis

Sieviete maita ir plēsoņa. Vispirms viņa uzbrūk neaizsargātiem «zālēdājiem», bet sev līdzīgajiem iekost ir gatava tikai izņēmuma gadījumos. Tāpēc, ja tu esi kļuvusi par viņas upuri, tad vispirms vajadzētu padomāt, vai ar tevi viss ir kārtībā. Varbūt tu neesi pietiekami pašpārliecināta? Vai arī tu pati esi gatava sadot sev pa galvu mūžīgo neveiksmju un neskaitāmo trūkumu dēļ? Tad nav nekāds brīnums, ka arī apkārtējie, nemaz jau nerunājot par maitu, ar tevi grib izdarīt to pašu. Tātad — lai cik banāli tas arī neizklausītos, viens no veidiem, kā cīnīties ar sievieti maitu, — ir mīlestība. Pašai pret sevi.

Piektais solis

Visu, ko dara īsta maita, viņa dara tikai priekš sevis. Tāpēc atceries, ka tas nekādā ziņā neattiecas uz tevi. Un neuztver to personīgi! Jo tava frizūra nav briesmīga, tavs meikaps nav vulgārs un tavs draugs nav nekāds muļķis. Visdrīzāk tieši viņa no rīta ir aizgulējusies un nav paspējusi ne matus izķemmēt, ne uzkrāsoties, bet personiskajā dzīvē viņai jau sen ir īsts krahs.

Sestais solis

Lielākais gandarījums sievietei maitai ir tavs aizvainojums, sabojātais garastāvoklis, asaras un vispārējs spēku izsīkums. Tāpēc arī nevajag viņai sagādāt šādu prieku. Tevi apvainoja, un tev gribas uzreiz sākt raudāt? Labāk saņemies un pacieties piecas minūtes, līdz tu nokļūsi līdz tualetei. Tev pateica kaut riebīgu? Tad pamēģini atcerēties visu to labo, ko ir teikuši tavi tuvie cilvēki. Un labo vārdu noteikti ir bijis krietni vien vairāk nekā riebeklību. Ja tu nereaģēsi un neizpaudīsi savas emocijas, tad maitai zudīs interese un pavisam drīz viņai ies sev meklēt citu upuri. Tādu, ko būs daudz vieglāk saraudināt un nolikt pie vietas.

* * *

Rakstu pilnībā lasi jūnija «Cosmopolitan».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu