Lembergu atbrīvo no apcietinājuma un piemēro mājas arestu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Otrdien Rīgas apgabaltiesa atcēla Ventspils mēram Aivaram Lembergam piemēroto drošības līdzekli — apcietinājumu. Lembergs atbrīvots tiesas zālē, taču viņam piemērots mājas arests. Šādu lēmumu pieņēma Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas tiesnese Tamāra Broda.

Lemberga aizstāvis Aivo Leimanis «Apollo» sacīja, ka lēmums par tiesas sprieduma pārsūdzēšanu tiks pieņems pēc iepazīšanās ar tiesas argumentāciju. «Principā mājas arests ir pielīdzināms apcietinājumam, un pārsūdzēt šo tiesas spriedumu, tāpat kā lēmumu par apcietinājuma piemērošanu, varēs tikai pēc četrām nedēļām. Pilns tiesas spriedums būs pieejams trešdien, līdz ar to tiesas motivācija šāda lēmuma pieņemšanā nav zināma,» sacīja Lemberga advokāts. Taču Leimanis pieļauj iespēju, ka tiesa nolēma Lembergu atbrīvot, jo prokuratūra neesot spējusi argumentēt, kādēļ Ventspils mērs joprojām būtu paturams cietumā.

Pēc advokāta teiktā, Lembergs tuvākajā laikā plāno uzlabot veselības stāvokli kādā no Rīgas medicīnas iestādēm, taču mājas arests liedzot to darīt. Tomēr mediķi Ventspils mēru drīkstēs apmeklēt viņa dzīvesvietā, un šos apmeklējumus uzraudzīs policijas darbinieki, kas ir tiesas sprieduma izpildes uzraugošā iestāde.

Prokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks «Apollo» sacīja, ka prokuratūras viedoklis par Lemberga atbrīvošanu ir nemainīgs. Prokuratūra uzskata, ka Lembergam šajā izmeklēšanas stadijā vienīgais atbilstošais drošības līdzeklis ir apcietinājums.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieki saslēdza viņu rokudzelžos un aizveda uz Valsts policijas izolatoru Stabu ielā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu