Skip to footer
Šodienas redaktors:
Eva Gaigalniece
Iesūti ziņu!

Mazsālīta forele (7)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā apstrādāt un sagatavot foreli?

1. Noķerto foreli apdullina ar koka vālīti.

2. Zivij paceļ žaunu vākus, pārgriež žaunu lokus un notecina asinis. Noskalo vēsā tekošā ūdenī.

3. Ar asu filējamo nazi gareniski no anālās spuras līdz galvai pārgriež zivs vēderu. To dara ļoti uzmanīgi, lai neskartu žultspūsli.

4. Iekšējos orgānus izņem un vēdera dobumu izkasa ar karoti, nevis ar nazi.

5. Galvu atdala slīpi (nevis taisni), to iegriežot no abām pusēm.

6. Izņem muguras asaku un sānu asakas, nogriež spuras. Rūpīgi nosusina ar sausu drāniņu vai salveti.

Sālīšana

Pagatavo sāls un cukura maisījumu (attiecībā 3 : 1), uzber uz virtuves dēlīša un izlīdzina. Fileju apviļā šajā maisījumā, nopurina lieko sāli, ietin plēves maisiņā un ieliek ledusskapī. Pēc 3 – 4 stundām izņem, nosusina, uzliek uz dēlīša un ar nazi, griežot gar ādu, sadala plānās šķēlītēs. Pēc tam kārto uz šķīvja un grezno ar citronu vai sīpoliem, pārkaisa ar smaržīgajiem pipariem.

Komentāri (7)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu