Maluzvejniekam uzliek vairāk nekā Ls 1000 sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt Gaujas nacionālā parka teritorijā, Krimuldas novadā, Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas vides inspektoriem izdevies aizturēt maluzvejnieku, kuram par zivju resursiem nodarīto kaitējumu nāksies maksāt vairāk nekā 1000 latu.

Kā informēja Dabas aizsardzības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Jakovļeva, maluzvejnieks pieķerts ar nelikumīgi iegūtiem diviem taimiņiem, vienu zandartu un vienu breksi.

Pārkāpuma vietā izņemts arī aizliegtais zvejas rīks - tīkls, ar kuru iegūtas zivis. Aizturētais maluzvejnieks nogādāts Valsts policijas (VP) Siguldas iecirknī.

VP Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka aizturētais ir 1966.gadā dzimis vīrietis, pret kuru tagad sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 110.panta 2.daļas. Viņš policistiem skaidrojis, ka tīklu izlicis, lai iegūtu zivis paša patēriņam, proti, ēšanai.

Savukārt vakar Jūrmalas policisti vairākās Lielupes vietās atrada septiņus nelikumīgus zvejas tīklus, kuru kopējais garums bija ap 650 metriem. Tīkli pārsvarā bijuši tukši, tikai vienā atrasts sapinies lasis, kas vēl bijis dzīvs un atlaists atpakaļ ūdenī.

Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti uzsver, ka patlaban ir lašu un taimiņu nārsta laiks, līdz ar to vides inspektori pievērš sevišķu uzmanību šo īpaši aizsargājamo zivju sugu aizsardzībai un pastiprināti veic kontroles reidus.

Vides inspektoru pastiprinātā uzraudzība sniedz arī rezultātus, jo jau aizvadītajā nedēļā Gaujas nacionālā parka teritorijā vides inspektori izņēma četrus tīklus un konfiscēja vienu laivu.

Speciālisti aicina makšķerniekus ievērot makšķerēšanas noteikumus un tajos noteiktos makšķerēšanas ierobežojumus.

Par zivju ķeršanu bez attiecīgas atļaujas saudzēšanas laikā īpaši aizsargājamā dabas teritorijā normatīvie akti paredz kriminālatbildību, kā rezultātā tiesa var piemērot sodu, nosakot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu līdz četrdesmit minimālajām mēnešalgām, kā arī jāatlīdzina zivju resursiem nodarītais zaudējums - 500 latu par vienu lasi vai taimiņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu