Studente grib saprast suņu valodu (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saseksas universitātes (Lielbritānijā) psiholoģijas fakultātes studente aicina suņu saimniekus vest pie viņas savus mīluļus oriģinālu pētījumu veikšanai. Viņa grasās atminēt suņu valodu.

Veikt šos neparastos pētījumus Anna Teilore plāno savas doktora disertācijas ietvaros. Viņa nolēmusi noskaidrot, kā suņi ar skaņu palīdzību cenšas izteikt savas domas. Šim nolūkam centīgā studente ierakstīs diktofonā suņu riešanu, smilkstēšanu, īdēšanu utt., bet pēc tam analizēs šīs “sarunas”.

Pēc Annas teorijas, cilvēka un suņa evolūcija ir cieši saistītas. Un ļoti iespējams, ka dažas skaņas mājas suņi “izrunā” speciāli saviem saimniekiem. “Būs interesanti manis izvirzīto teoriju pārbaudīt tīri praktiski. Piemēram, mainīt ierakstu un tad dot to noklausīties cilvēkiem un suņiem, un novērot, kā gan vieni, gan otri uz to reaģēs,” saka Anna. “Suņu saimniekiem patīk domāt, ka viņi zina, ko viņu mīluļi grib “pateikt”, kad rej. Ceru, pētījums palīdzēs pavirzīties uz priekšu mūsu četrkājaino draugu izprašanā.”

Šis nebūt nav pirmais uzņēmīgās studentes eksperiments. Pirms tam viņa ir pētījusi kaķu murrāšanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu