Laimīgas sievietes bēdas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

...Mana problēma ir mana sieva. Nesūdzos par savu biznesu vai karjeras iespējām, man viss ir un būs — nupat iegādājos arī lauku īpašumu, bet viss ir jādara man pašam — gan jāstrādā, gan jāstāda puķes, gan jāmazgā grīdas. Sieva sēž savā istabā un lasa grāmatas. Bērni ir labi, sūdzēties nevaru, viņi nav jāaudzina, bet sievu nekas neinteresē...
(No Sanda vēstules Akvelīnai)

Kā Dieva ausī

Tā kā Sandis nesūdzas par savstarpējām attiecībām vai mīlestības trūkumu, var pieļaut, ka vaina slēpjas laulāto materiālās pasaules apgūšanas izpratnē, jo sieva kavējas fantāzijās, iztēles un atslābuma atmosfērā.

Ieskatoties abu dzimšanas kartē, redzama savstarpēja fiziska pievilkšanās, lai gan, tāpat kā visiem citiem šajā pasaulē, ir arī nelielas pretrunas un pat vilšanās iespēja, ja vīrietis censtos sievieti pārveidot ar spēku un pret viņas pārliecību.

Sievas kartē ir daudz enerģijas, gribas un centienu, bet ļoti maz zemes spēka, caur ko savu enerģiju realizēt. Reti gadās ieraudzīt astroloģisko karti, kurā iezīmējas tāda pašpietiekamība un «laimīga cilvēka zīmogs» kā Sanda sievas kartē. Viņa dzīvo labi un ērti — tieši tā, kā augstākie spēki vēlējuši piedzimšanas brīdī — ar stabilu apmierināta cilvēka potenciālu.

Un viņa to arī izmanto. Viss ir dots — labs un materiāli nodrošināts vīrs, bērni, kas audzina sevi paši un nav palaidņi vai sliņķi, līdz ar to sievietei pastāv iespēja nestrādāt un baudīt dzīvi. Sanda sieva izmanto, ja tā varētu teikt, iepriekšējā dzīvē sapelnīto naudiņu. Man gan nāk prātā teiciens: «Ja nestrādāsi tad, kad tev iet labi, ko tu darīsi tad, kad tev ies slikti?»

Paskatoties laikā uz priekšu, var pieļaut, ka pēc diviem trim gadiem iestāsies krīze, kas var pilnībā sapostīt stabilo veiksmes potenciālu, jo kartē trūkst virzošā faktora un sieviete pati to nemeklē. Cilvēkam pieder brīvā griba un iespēja analizēt dzīvi un kopsakarības tajā, tāpēc būtu jāsāk uzdot jautājumus sev, lai dzīvē parādītos radošais moments (ne tikai bērnu radīšana).

Spēles miera pamodināšanai

Dzīvot radoši nozīmē meklēt. Vispirms — meklēt atbildes uz visparastākajiem un pierastākajiem jautājumiem. Tā būtu iespēja godīgi parunāt ar savu «es». Neesot muļķīgu jautājumu, muļķīgi esot neuzdot jautājumus.

• Kas man piešķīris tik vieglu dzīvi?
• Vai par visu pieprasa samaksu?
• Kādēļ es dzīvoju tieši tā?
• Kādēļ es daru (vai nedaru) kādu darbu?
• Vai ir iemesls sevis ierobežošanai?
• Kas man sevī būtu jāmaina vai jāuzurda?
• Kādēļ katru rītu brokastīs ir kafija un siermaize?
• Kāpēc es no rītiem nevingroju (vai vingroju)?
• Vai ir nepieciešams izkārtot savu laiku, lai būtu kopā ar mīļajiem cilvēkiem?
• Kādi talanti man bija bērnībā?
• Kādi ieradumi maina manu dzīvi?
• Kas notiks, ja vairs neskatīšos televizoru?
• Vai es tikšu ar visu galā, ja vīrs aizbrauks ceļojumā apkārt pasaulei (vai komandējumā uz pāris mēnešiem)?

Mūsu nākotne ir atkarīga no tā, cik bieži mēs pārbaudām savu pārliecību, rīcības nepieciešamību, garīgās vērtības, mērķus un dzīvesveidu ar cita cilvēka acīm. Kā viņš redz manu dzīvi? Labākais veids, kā radīt jaunu ideju, ir pieļaut fantāzijas spēles.

Varbūt jūsu sieva, Sandi, lasot grāmatas, arī meklē savu ceļu un gaida ārējo grūdienu, jo, redzot viņas dzimšanas karti, ir skaidrs, ka viņai tāds noteikti ir nepieciešams. Iespējams, jums viss nav jādara vienam un viņas vietā — organizējiet darbus kopā ar bērniem, ieslēdziet mūziku, atraisiet prieku, lai sieva nespētu nosēdēt, dzirdot jūsu gaviles, pat darot rutīnas darbus. Lauziet ierasto ritmu un pārkāpiet nostiprināto kārtību, kad katrs atbild tikai par sevi, bet jūs — par visiem.

Izšaut bultu un trāpīt

Ir interesanta metode, kas ļauj dzīvi pavērst citādi, stimulē jaunu ideju rašanos un pat paaugstina darbaspējas.

Ja cilvēks ir pieradis iet gulēt ap pusnakti un celties astoņos, tad kādus pāris mēnešus jāceļas četros, bet gultā jāieritinās jau desmitos. Var pat miega režīmu sadalīt divās daļās, noguļot pāris stundas dienas vidū. Tas palielina produktīvā laika posmu, un pāris mēnešu laikā parādās lielāka interese par dzīvi un arī daudz vairāk interesantu un paliekošu sapņu, kurus ir vērts pierakstīt.

Arī jums pašam, Sandi, lielā slodze gan darbā, gan mājās nevar būt tikai ienākumus un apmierinājumu nesoša. Austrumu gudrība vēsta: «Ja loks nepārtraukti ir uzvilkts, tas kādu dienu pārlūst», tāpēc šad tad tomēr iekārtojieties blakus sievai un pafantazējiet vai palasiet kopā.

Tuvības brīži, kuros abpusēji nav pārmetumu, izdarīs ļoti daudz pozitīva un jūs iegūsiet lielu spēka potenciālu. Tikai nesakiet, ka jums nav laika. Pusstundas pauze atmaksāsies ar dāvanām, kuras mēs pat nevaram iedomāties.

No jūsu vēstules var saprast, ka esat materiāli nodrošināts. Vai atceraties Marka Tvena «Princi un ubaga zēnu»? Princis tikai tad spēja būt labs valdnieks, augstsirdīgs un visu saprotošs, kad bija izbaudījis piespiedu grūtības. Jums nevajag grūtības, jūs ar tām strādājat, bet varbūt tās ir jārada mīļotajai sievietei — ar mīlestību un maigumu! Ar viltību un izdomu, lai tas rosinātu viņu sākt darbu arī pašai un pēc pāris gadiem nesēdētu pie sasistas siles. Cilvēks, kam piedzimstot par iepriekšējo laiku ir uzdāvināts tik viegls dzīves iesākums kā jūsu sievai, ir jāsapurina, lai viņš spētu sākt uzkrāt jaunus plusiņus. Viņa spēj būt radoša, stipra un harmoniska.

Savās domās redziet sievu uzņēmīgu, vadot kādu uzņēmumu, vai līdzās jums — darbā un pieņemšanās, un jūs to ieraudzīsiet īstenībā. Mainiet attieksmi. Savās fantāzijās jūs viņai piešķirsiet apslēptās, potenciālās spējas, kuras gaida realizācijas brīdi.

«Kad objekts vai mērķis pastāv domas veidā, tā iemiesošanās realitātē ir tikai laika jautājums. Redzējums vienmēr ir pirmais, piepildījums seko tam pa pēdām.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu