Ar vai bez orgasma — tomēr veselīgi!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Knāķis

To zināja jau senie ķīnieši, to pierāda mūsdienu zinātniskie pētījumi, pat pret orgasmu skeptiski noskaņotie, pilnīgi visi kā viens apgalvo: sekss — ar vai bez orgasma — ir veselīgs!

Lūk, tikai daži pētījumi, kas apstiprina, cik neaizstājami lieliski uz mūsu vispārējo veselības stāvokli iedarbojas sekss:

1. Mazina risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām. Vīriešiem, kuri nodarbojas ar seksu trīs un vairāk reizes nedēļā, saslimšanas risks ar insultu un infarktu samazinās divas reizes. Vairāku desmitu gadu garumā veikts pētījums pierāda — vīriešiem, kuri visvairāk bija piedzīvojuši orgasmu, mirstība bija uz pusi mazāka nekā tiem, kas vispār nenodarbojās ar seksu.

2. Samazinās svars, uzlabojas vispārējais stāvoklis. Viens kaislīgs dzimumakts sadedzina 200 kalorijas — apmēram tikpat, cik 30 minūšu skrējiens. Seksa laikā sirdsdarbība sasniedz pat 150 sitienus minūtē, tieši tikpat, cik sportistam maksimālas piepūles laikā. Turklāt tiek vingrinātas ļoti dažādas muskuļu grupas. Ne velti amerikāņu žurnāls «Men’s Health» par vislabāko jebkad izdomāto trenažieri nosaucis gultu!

3. Aizsargā no krūts vēža. Pierādīts, ka hormoni, kas izdalās orgasma laikā, mazina risku sievietēm saslimt ar krūts vēzi.

4. Vesela prostata. Labākais līdzeklis pret prostatas vēzi ir sekss. Veidojoties spermai, organisms no asinīm savāc un koncentrē dažādas vielas — cinku, kāliju u. c. — un palielina to koncentrāciju līdz 600 reizēm. Tieši tas pats notiek ar kancerogēnajām vielām, kas atrodas asinīs. Sekss ir labākais veids, kā no tā visa atbrīvoties. Jauniem vīriešiem, kuri sevi apmierina piecas un vairāk reižu nedēļā, trīsreiz samazinās iespējamība saslimt ar prostatas vēzi.

5. Ārstē depresiju. Seksa laikā izdalās hormoni, kas veicina relaksāciju. Īpaši efektīvi sperma iedarbojas uz sieviešu depresiju — hormons, kas atrodas spermā, iesūcoties sievietes organismā, regulē sievišķo hormonu ražošanu.

6. Noņem sāpes. Sekss ir visdabiskākais un organiskākais pretsāpju līdzeklis! Hormons endorfīns, kas veidojas seksa laikā, noņem jebkuras sāpes, sākot ar migrēnu un beidzot ar artrītu. Turklāt seksa laikā izstrādātais estrogēns mazina arī premenstruālās sāpes.

7. Aizsargā pret gripu un saaukstēšanos. Cilvēkiem, kuri vienu, divas vai vairāk reižu nedēļā nodarbojas ar seksu, A imunoglobulīna līmenis asinīs ir par 30% augstāks nekā tiem, kas ar seksu nodarbojas retāk. Šīs antivielas stiprina imunitāti.

8. Uzlabojas urīnpūšļa stāvoklis. Paši to neapzinoties, ar seksu ļoti lieliski trenējam urīnpūsli.

9. Uzlabojas oža. Pēc seksa pieaug hormona prolaktīna daudzums, tas rada jaunus neironus ožas centrā. 

10. Uzlabojas zobu stāvoklis. Spermoplazma satur cinku, kalciju un citus mikroelementus, kas aizkavē zobu bojāšanos. Ja arī apšaubāt šo vielu nokļūšanu līdz tik attālam apvidum kā zobi, tad vismaz paradums pirms seksa mazgāt zobus tiem par sliktu noteikti nenāks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu