Sievietes viņai patīk vairāk (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūziķa un radio darbinieka dzīve ir pietiekami piesātināta ar ārpusmājas pasākumiem, tāpēc kādam jau arī jābūt īstam mājas saimniekam. Kuldīgas grupas R.A.P. vokālists un Radio SWH Rock darbinieks Artis Dvarionas Rīgā dzīvo trīs gadus, un īstā viņa apdzīvotā dzīvokļa saimniece pilnīgi noteikti ir sešus gadus vecā melnbalti elegantā kaķene Frīda.

Saskaņas augstākais punkts

"Kad man vēl nebija kaķa, tad biju dzirdējis dažādus nostāstus, ka kaķiem katram ir savs raksturiņš," mūziķis saka. "Īsti tam neticēju, bet tagad varu pilnībā piekrist – dzīvojot kopā ar kaķeni, esmu jau atkodis viņas rakstura gājienus. Mēs abi dzīvojam tādā absolūtā mīlestības un saskaņas augstākajā punktā!"

Arta mājās netrūkst arī ciemiņu, un viņš novērojis, ka viņa pret dažādiem cilvēkiem izturas ļoti atšķirīgi. It kā ir ziņkārīga, bet tai pašā laikā var būt izteikti atturīga. "Ja tā ir sieviešu kārtas pārstāve, tad parasti viss uzreiz ir kārtībā – tiek ielīsts viņai klēpī," stāsta Frīdas saimnieks. "Bet ar džekiem ir citādi – viņa katru ļoti nopēta. Ir pat daži tādi kadri, ko viņa neieredz. Viens no viņiem spēlē arī R.A.P., bet varbūt neteikšu, kurš tieši."

Spīdīgā spalva

Kaķene sadzīvojot ar visādu mūziku, bet ļoti ellīgi reaģējot, kad tiek uzlikts kāds ieraksts, ko iedziedājis viņš. "Kad tiek rakstīts albums, tad paklausos sesijas ierakstus, paanalizēju un tad studijā kaut ko atkal palaboju," Artis stāsta. "Līdz ar to albuma rakstīšanas periodā Frīda kļūst ļoti tramīga – sāk bļaustīties un riņķot apkārt. Tas laikam saistīts ar to, ka viņa izdzird manu balsi pilnīgi citā, spēcīgākā izpildījumā."

Mūziķis atzīst, ka viņa kaķene nav tā lielākā dažādu pigoru taisītāja, lai gan savi niķi viņai arī esot. Dažreiz saskaņas pilnajās attiecībās rodas domstarpības, kā Artis saka, pa nokārtošanās līniju, taču tas negadoties pārāk bieži. Tāpat Frīda mīlot nogāzt no skapjaugšas kādu tur uzliktu priekšmetu, taču visumā esot ļoti kārtīga. Kā apstiprinot savu lielo pieķeršanos, viņa pat esot gatava apēst marinēta gurķa gabaliņu, ja vien redzēs, ka to ēd arī saimnieks. "Citādi viņa ēd specializētu barību, ko pirms gada ieteica veterinārārsts, lai spalva atgūtu spīdumu," piebilst Artis. Kā apstiprinot saimnieka teikto, Frīda pienāk tuvāk, izmet līkumu pa istabu, nodemonstrējot savu tiešām spīdošo spalvu, un tad atnāk apsveicināties, piedurot savu smalko purniņu rokai.

Baigā freilene "Viņas vārds nav saistīts ar grupu ABBA," Artis atgaiņā šādu domu, kas ar mūziku saistīta cilvēka gadījumā nāk prātā pirmā. "Vārdu viņai izdomāja mana bijusī draudzene. Toreiz tika pamatīgi lauzīta galva, kā tad kaķi nosaukt? Tika studēti dažādi kalendāri, līdz vārds bija rokā."

Frīda Arta rokās nonākusi no paziņām, kuru kaķenei bija divu bērnu metiens. Viens no tiem bija Frīda, bet otrs bija runcis. "Štukojām, kuru lai izvēlas, bet viņa jau pirmajā reizē bija tāda ļoti draudzīga – kā aizgājām apskatīt, tā uzreiz sāka mīlināties apkārt un murrāt," atminas Dvarionas. "Runcis nebija tik atsaucīgs..."

Frīdai savā mūžā divas reizes nācies veikt to, kas kaķiem nepatīk visvairāk – pārvākties no vienas dzīvesvietas uz otru. Artis pārvācās uz citu mitekli jau Kuldīgā, bet pirms trim gadiem kaķene atnākusi līdzi arī uz dzīvokli Rīgā. Taču lielu problēmu ar to neesot bijis, jo Frīda tomēr ir mājas kaķis. "Viņa gan ir baigā freilene, tāpēc no sākuma bija tāda tramīga, taču, kad iedzīvojās, kļuva par kārtīgu saimnieci," smej mūziķis.

***

Lēdija Frīda

- Sešus gadus veca

- Visu šo laiku dzīvojusi kopā ar Arti

- Ēd tikai specializētu barību un... visu to, ko ēd saimnieks

- Vienmēr sagaida viņu mājās un svinīgi ieved istabā

- Ļoti satraucas, ja skandās tiek sadzirdēta nedabīgi skaļa un spēcīga saimnieka balss

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu