Venēcijas kinofestivālā galveno balvu ārpuskonkursa programmā ieguvusi igauņu filma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venēcijas kinofestivāla ārpuskonkursa programmā galveno balvu ieguvusi igauņu mākslas filma «Sügisball» («Rudens balle»). Šī ir visprestižākā balva, kāda jebkad piešķirta igauņu spēlfilmām, raksta «Postimees».

«Turpināšu strādāt,» pieticīgi sacījis filmas režisors Veiko Eunpū tūliņ pēc tam, kad filma tika pasludināta par uzvarētāju ārpuskonkursa programmā «Horizonti».

Par uzvaru šajā kategorijā paredzēta arī naudas prēmija 20 000 eiro (14 000 latu) apmērā, taču filmas uzņemšanas grupa to nesaņems, jo nauda atvēlēta, lai finansētu filmas demonstrāciju Itālijas un Francijas kinoteātros.

Filmas producente Katrina Kissa vēl nemācēja atbildēt, kādas iespējas varētu pavērt iegūtā balva. Viņa arī norādījusi, ka filmu gaida vesels festivālu karuselis, jo tā ir pieteikta konkursa programmā Atēnās, Varšavā un Stokholmā.

Filma, kas uzņemta pēc igauņu autora Mati Unta tāda paša nosaukuma darba un kuru filmas režisors ir nodēvējis par melno komēdiju par vientulību, Igaunijā pirmo reizi būs skatāma 13.septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu