Orgasms — bezjēdzīga dabas kļūda?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Amerikāņu bioloģe Elizabete Loida visu sieviešu vārdā apgalvo: «Orgasms ir pilnīgi bezjēdzīgs. Mēs, sievietes, varam pilnīgi mierīgi bez tā iztikt.»

Viņa secina, ka sieviešu orgasms ir bioloģisks atavisms vai kļūda, nedabiska parādība. Sievietes orgasma vienīgais uzdevums — pilnīgi bezjēdzīga izprieca.

Vācu zinātnieks un ginekologs Ralfs Denegs viņai piekrīt: «Daudzām sievietēm orgasma nav vispār, bet, ja nu tomēr gadās, tas ir tikai 1,7 sekundes ilgs, kas, salīdzinot ar vīrieša izjustajām 12,6 sekundēm, ir nožēlojami maz.»

Zinātnieks ir pārliecināts, ka sieviešu orgasmi ir pilnīgi nevajadzīgi, jo tiem nav praktiskas nozīmes. Vīriešiem orgasms ir vajadzīgs, lai noplūstu sperma, bet sievietēm, lai paliktu stāvoklī, orgasms absolūti nav vajadzīgs. Dzīvnieku pasaulē orgasmu izjūtot vienīgi cūkas, un tas nu gan neesot nekāds gods — tikt salīdzinātām ar cūkām...

Spēja izjust orgasmu ir ģenētiski iedzimta — pie šāda, daudz nopietnāka secinājuma nonākuši britu ārsti, aptaujājot 4037 dvīņu pārus vecumā no 19 līdz 83 gadiem. Viņi izsaka pieņēmumu, ka orgasms patiešām ir no pirmatnējiem laikiem saglabājies atavisms, savdabīgs mātītes tests — šis ir vai nav īstais tēviņš.

Sievietēm, kurām grūtāk sasniegt orgasmu, ir iedzimts ļoti augsts atlases mehānisms. Viņām kopš alu laikmeta bija jāpārbauda, vai konkrētais tēviņš ne tikai pret viņu, bet arī pret mazuļiem spēs būt pietiekami uzmanīgs un izmanīgs, atjautīgs un aizrautīgs, maigs un spēcīgs vienlaikus. Pēc zinātnieku domām, tās, kurām nav problēmu ar orgasma sasniegšanu, nav un arī paaudzēs nav bijušas tik izvēlīgas tēviņu atlasē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu