Šodien zemes klēpī guldīs noslepkavoto Diānu Kozlovsku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Trešdien, 12. septembrī, Dobelē zemes klēpī guldīs noslepkavoto desmitgadīgo meitenīti Diānu Kozlovsku, aģentūru LETA informēja Dobeles policijā.

Dobeles pilsētas pašvaldība apmaksās Diānas bēru izdevumus, kā arī izmaksās bērna mātei pabalstu, aģentūru LETA informēja Dobeles Domes Sociālajā dienestā. Sociālā darbiniece nevēlējās atklāt konkrētu summu, kādu saņems bojā gājušās meitenes ģimene. Pašvaldības Sociālais dienests organizē arī psihologa palīdzību mātei un meitenītes mazajam brālim. Dienests kopā ar bāriņtiesu izvērtēs turpmākos pasākumus, kā strādāt ar bērnu, lai viņš saņemtu visu vajadzīgo palīdzību, un turpinās palīdzēt šai ģimenei.

Dobelē pazudušās desmit gadu vecās meitenītes Diānas Kozlovskas nāves cēlonis ir noskaidrots, intervijā Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumam «900 sekundes» sacīja iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC), neatklājot, kas tieši ir meitenītes nāves cēlonis. Ministrs vien informēja, ka nāves cēlonis noteikti ir vardarbība. Godmanis sacīja, ka pašlaik tiek pielikti visi spēki, lai noskaidrotu vainīgo, un solīja, ka policija to noteikti atradīs.

Komentējot iepriekš izskanējušo informāciju, ka meitenītes līķis netika atrasts, jo tas, iespējams, tika pārvietots, Godmanis sacīja, ka nevar noliegt nekādas versijas, taču vairāki fakti liecina, ka diez vai līķis ir pārvietots.

Policija analizēs pazudušo personu meklēšanas metodiku, jo gadījums ar Dobelē pazudušo Diānu atklājis būtiskus trūkumus šajā jomā. Godmanis iepriekš informēja, ka būs jāveic pārbaude, kā noritējusi meitenes meklēšana, turklāt tas jādara kompleksi ar Inčukalna gadījumu, kas bija visai līdzīgs.

Lai gan Dobelē pazudusī Diāna atrasta mirusi, pilsētas bāriņtiesas attieksmē pret meitenes ģimeni nekas nav mainījies, aģentūru LETA informēja Dobeles bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniece Baiba Lucaua. Bāriņtiesa neesot saņēmusi nekādus signālus no policijas vai pašvaldības Sociālā dienesta, kas būtu par pamatu bāriņtiesas tālākai rīcībai, tāpēc neesot iemesla pieņemt kādus lēmumus. Joprojām neesot konkrētu signālu par vardarbību vai nerūpēšanos par bērniem šajā ģimenē. Tāpat arī neesot pamata uzskatīt, ka meitenītes nāvē būtu vainojama māte, sacīja Lucaua.

Pēc meitenes pazušanas ģimenei palīdz pašvaldības Sociālā dienesta darbinieki, meitenes mātei un brālim ir nodrošināta psihologa palīdzība un sniegts morāls atbalsts. Arī pilsētas bāriņtiesa esot gatava sniegt atbalstu ģimenei, sacīja Lucaua. Līdz meitenes pazušanai šī ģimene neesot bijusi bāriņtiesas uzmanības lokā, jo neesot saņemti nekādi signāli, ka māte nerūpētos par bērniem vai ģimenē būtu kādas problēmas.

Arī no Dobeles sākumskolas, kur Diāna mācījusies, neesot saņemta informācija, ka citi bērni būtu izturējušies vardarbīgi pret meiteni. Turklāt skolā strādājot psihologs, un, ja meitenei būtu bijušas kādas problēmas, visticamāk, skolotāji to būtu pamanījuši un bērnam būtu palīdzēts, kā arī ziņots bāriņtiesai, skaidroja bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniece.

1997. gadā dzimusī Diāna Kozlovska no mājām Dobelē, K. Barona ielā 2, izgāja 14. augustā. Ilgu laiku tika pieļauta iespēja, ka pazudusī meitene ir dzīva.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu