Pierādījumu trūkuma dēļ vēl nevar aizturēt aizdomās turamos Diānas slepkavības lietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Policijai ir aizdomās turamās personas desmitgadīgās meitenītes Diānas Kozlovskas slepkavības lietā, taču pierādījumu trūkuma dēļ pagaidām nevienu personu neesot pamata aizturēt. Dobeles policijas pārvaldes priekšniece Zenta Tretjaka aģentūrai LETA gan atteicās izpaust, cik personas tiek turētas aizdomās.

Šodien Dobelē, pilsētas centra kapos, notika klusa bēru ceremonija, kurā piedalījās arī mirušās meitenes klasesbiedru vecāki. Viņas skolasbiedri gan nebija ieradušies, lai bērni negūtu psiholoģisku traumu. Bērēs piedalījās gan Diānas īstais tēvs, gan patēvs, kuru, pēc laikraksta «Neatkarīgā Rīta Avīze» dobelnieku veiktās iztaujāšanas, vietēji jau nosaukuši par galveno aizdomās turamo. Policija šādus minējumus nedz apstiprina, nedz noliedz.

Klasesbiedru vecāki esot saziedojuši naudu Diānas kapavietas pieminekļa uzstādīšanai.

Diānas klases audzinātāja Aija Šimkus sacīja, ka Diāna bijusi dzīvespriecīga un ļoti aktīva meitene, darbojusies ļoti daudzos skolas pulciņos, bijusi laba sportiste. Tieši skola meitenei bijusi kā «gaismas pils», kur paslēpties un aizmirsties no mājām, kurā, iespējams, viņa nebija īpaši labi jutusies.

Diānas mamma Baiba bijusi visaktīvākā no klases vecākiem, vienmēr interesējusies par meitu, bieži apmeklējusi skolu, tēvs gan ne. Arī par Diānas patēvu skolā neviens neko nezināja līdz brīdim, kad tika saņemtas briesmīgās vēstis par viņas pazušanu un vēlāk jau par slepkavību.

Bojā gājušās meitenes patēvu vietējie sarunās ar aģentūru LETA īpaši augstu nevērtēja, dēvējot viņu par dzērāju.

Skolotāja atcerējās atgadījumu šā gada augustā. 14. augustā Diāna atnākusi uz skolu un teikusi, ka ļoti grib mācīties, tāpēc pavaicājusi, vai viņa nevar kaut kā palīdzēt mācību gada sagatavošanas darbos. Skolotāja aicinājusi meiteni atnākt nākamajā dienā — 15. augustā, lai palīdzētu nest uz bibliotēku grāmatas. Meitene pretēji norunātajam nav ieradusies, par ko skolotāja nobrīnījusies, jo parasti viņa uz tikšanos atnākot pat stundu iepriekš.

Policija noskaidrojusi Diānas Kozlovskas nāves cēloni, kas gan pagaidām atklāts netiek. Iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC) iepriekš uzsvēra, ka nāves cēlonis noteikti ir vardarbība. Godmanis sacīja, ka pašlaik tiek veltīti visi spēki, lai noskaidrotu vainīgo, un solīja, ka policija to noteikti atradīs. Komentējot iepriekš izskanējušo informāciju, ka meitenītes līķis iepriekš netika atrasts, jo tas, iespējams, tika pārvietots, Godmanis sacīja, ka nevar noliegt nekādas versijas, taču virkne faktu liecina, ka diez vai līķis ir pārvietots.

Policija analizēs pazudušo personu meklēšanas metodiku, jo gadījums ar Dobelē pazudušo Diānu atklājis būtiskus trūkumus šajā jomā. Godmanis iepriekš informēja, ka būs jāveic pārbaude, kā noritējusi meitenes meklēšana, turklāt tas jādara kompleksi ar Inčukalna gadījumu, kurš bija visai līdzīgs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu