Diānas māte noliedz patēva agresiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lai arī dobelnieki joprojām stāsta, ka Dobelē noslepkavotās desmitgadīgās Diānas Kozlovskas patēvs izrādījis agresiju pret mazo meiteni, Diānas mamma Baiba to noliedz, šodien raksta «Neatkarīgā Rīta Avīze».

Mazpilsētā, kur cits citu labi pazīst un zina arī katra ikdienas gaitas un ieradumus, nebeidz klīst valodas, ka, iespējams, Diānas patēvam bijusi kāda saistība ar meitenes pazušanu. Diānas mamma Baiba gan uz šādām dobelnieku valodām atbild mierīgi: «Es tiešām nezinu nevienu gadījumu, kad vīrietis, ar kuru man ir attiecības, būtu necienīgi vai vardarbīgi izturējies pret manu meitu vai ka viņiem būtu bijuši konflikti. Jā, viņiem varbūt nebija ļoti draudzīgas attiecības, bet es tās vienkārši sauktu par neitrālām.»

Meitenes mātei nav arī versiju, kas varētu būt pastrādājis tik nežēlīgu noziegumu pret viņas meitiņu. «Es tiešām nezinu, ko domāt,» ar asarām acīs saka Baiba, «nespēju iedomāties, kurš būtu varējis nodarīt ko tādu manam bērnam.»   

Diānas audzinātāja Aija Šimkus gan atzīst, ka par patēva klātbūtni ģimenē līdz pat šaušalīgajam notikumam neko nav dzirdējusi. «Es tiešām nezināju, ka Baiba dzīvo kopā ar šo vīrieti. Cik saprotu, kopā dzīvošana sākusies tikai šovasar, kad, iespējams, arī saasinājušies konflikti ģimenē. Lai arī vasarā Diāna šad tad bija skolā un mēs runājāmies, par patēvu viņa neko nav stāstījusi — iespējams, bijusi iebiedēta,» saka Šimkus.

No meitenes vienaudžiem pat dzirdētas frāzes: «Diānītei bija lauztas ribiņas.» Dobelnieki spriež, ka bērni bez pamata neko tādu neizdomā un tas varētu būt apliecinājums vardarbībai. Taču Dobeles slimnīcas bērnu nodaļas vadītājs Andris Valdovskis «Neatkarīgajai» neapstiprināja, ka mazā meitene būtu ievietota slimnīcā ar vardarbības pazīmēm. «Protams, viņa bija bērns, kurš, tāpat kā visi citi, šad tad slimoja, bet faktu, ka būtu ārstētas šādas traumas, gan neesmu dzirdējis,» teica Valdovskis.

Dobeles policijas pārvaldes priekšniece Zenta Tretjaka informēja, ka policija jau pašā Diānas pazušanas sākumā ieguvusi visu informāciju par meitenes slimības vēsturi, izprasīti dokumenti no ģimenes ārstes, lai pārliecinātos, vai agrāk nav bijušas ar vardarbību saistītas traumas. «Slimības vēsture to neatklāj,» skaidro Tretjaka.

Policija izmeklēšanu turpina, bet joprojām oficiāli nenosauc aizdomās turamās personas.

Savukārt Diānas mamma patlaban policijai pārmet to, ka tā viņu par notikušā patiesajiem apstākļiem informējusi tikai pirmdienas pusdienlaikā. «Tas bija nežēlīgi... Sestdien man tika paziņots tikai tas, ka mana meitiņa ir atrasta, bet nekas vairāk — kur viņu atrada, kas ir noticis, kādā stāvoklī — neko... Es varēju vienkārši sēdēt un jukt prātā, nesaprotot, kas īsti ir noticis... To, kā viss sestdien notika patiesībā, man pateica tikai pirmdien ap pusdienlaiku. Es nesaprotu, kāpēc,» raudot jautā Diānas mamma.

Komentējot mātes teikto, Tretjaka teic, ka sestdienas vakarā mamma pati neesot neko vairāk vēlējusies uzzināt no policistiem. «Tāpēc arī notika tā, ka plašāk notikušā versiju viņai izklāstījām pirmdien, kad policijai jau bija vairāk faktu un arī ekspertīzes slēdziens.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu