Ko īsti grib vīrietis? Un sieviete? (Konkursa stāsts)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Arī manā dzīvē ir pienācis tāds posms, kad varu teikt — man ir mīļākais! Tieši tā — nevis mīļotais, bet mīļākais... Manuprāt, starp šiem diviem «stāvokļiem» tomēr ir būtiska atšķirība, kas ir vairāk emocionālajā, nevis fiziskajā stāvoklī.

Vai tiesa, ka sievietei ir grūti atrast vīrieti?

Sievietei, kas ir ideāliste un vienlaikus arī meklētāja, ir grūti atrast sev piemērotu vīrieti. Ja jautājuma būtība slēpjas tajā, vai sievietei ir grūti atrast jebkādu vīrieti, domāju, ka nav. Kā saka tautas sakāmvārds: «Zārks nevar palikt tukšā.» Līdz ar to kaut ko tukšuma aizpildīšanai var atrast vienmēr...

Jautājums ir — cik augsta/zema ir «latiņa», kuru tu izvirzi otrai pusītei. Tādējādi jebkurai sievietei, manuprāt, jāsaprot, ko viņa vēlas — vai tā ir tikai fiziska saikne vai arī emocionāla saikne, varbūt — ideālā variantā — abu kombināciju apvienojums? Man, piemēram, nekad nav bijis viegli atrast piemērotu vīrieti, lai gan neesmu one night stand piekritēja. Kā saka, vīriešu daudz, izvēle niecīga. Varbūt skan augstprātīgi, bet man šķiet, ka te daudz ko nospēlē arī sava veida pievilkšanās spēks — tas ir brīdis, kad tu starp 1000 vīriešiem ieraugi tikai to, kas ir domāts tev. Un pats labākais, ja arī viņš tevi ierauga un saprot, ka tu esi domāta viņam — tas ir t. s. magnētiskais pievilkšanās spēks.

Kādi, tavuprāt, ir labākie paņēmieni vīrieša pievilināšanai un noturēšanai?

Manuprāt, pievilināšana un noturēšana nav viens un tas pats. Tu vari pievilināt kādu cilvēku, bet tas tev vēl negarantē viņa noturēšanu. Kā saka, pievilināt nav māksla, māksla ir noturēt un saglabāt. Pirmkārt, vīrietis ir jāizzina — tas ir kā taustīties tumsā un cerēt, ka neuzdursies asam stūrim. Viens no efektīvas pievilināšanas līdzekļiem ir smaids un humors, jo tas «atbrīvo» jebkuru cilvēku. Tātad secinājums — nevar noturēt saspringtā gaisotnē, bet tas tā vairāk no emocionālā viedokļa.

No paņēmieniem — var izrādīt uzmanību, sagādājot kādu mazu pārsteigumiņu, piemēram, kaut vai ar mazu šokolādīti vai citu nieciņu, kas iepriecina saspringtā darba dienā. Runājot par noturēšanu, sekss ir viens no paņēmieniem, kā noturēt vīrieti, jo pieradums (vai varbūt atkarība) ir viena «traka lieta».

Noturēšanu var klasificēt kā atļautos un neatļautos paņēmienus, bet tas jau ir atkarīgs no katras sievietes emocionālā vai pat morālā stāvokļa. Atļautie paņēmieni nevienam nesagādā galvassāpes, un tos pat ir vēlams izmantot. Neatļautie paņēmieni, manuprāt, ne tikai bojā attiecības, bet arī notur vīrieti uz neilgu laiku, piemēram, var noturēt ar kopīgām finansēm, bērniem vai tml. Es vienmēr cenšos izvēlēties atļautos paņēmienus, jo neatļautie paņēmieni attiecībās ir graujoši un notur uz neilgu laiku.

Kā tev šķiet, kādēļ tik daudzām sievietēm neveicas ar vīriešiem, ko viņas dara nepareizi?

Tas lielākoties ir mīts, ka attiecībās kāds dara kaut ko nepareizi... Latviešu sieviešu galvenais trūkums — viņas sevi pietiekami nenovērtē, kam par pamatu visbiežāk ir bailes palikt vienai. Lai cik feministiskas mūsdienās ir sievietes, nepazīstu nevienu, kura justos pilnvērtīga, esot viena pati. Līdz ar to ir jāpiekāpjas, bet viens no galvenajiem neveiksmes cēloņiem ir pārlieku liela piekāpība — nu, nedrīkst sevi «izlikt kā uz paplātes».

Otra bieži novērota galējība ir sieviešu «paucisms» jeb sievietes ar t. s. pautiem. Tās ir stiprās, nesalaužamās sievietes, kur būtībā aiz šādas «maskas» slēpjas ievainojama būtne, jo nav sieviešu, kuru itin nekas neaizskartu. Arī šādām sievietēm neveicas ar vīriešiem, jo viņas to vienkārši biedē...

Protams, ir arī dažādi «dzīves paradoksi», piemēram, pazinu pārīti, kur, ja puisis paskatījās uz citu meiteni, dabūja no savas meitenes ar somiņu pa seju. Bet, ja neapskatām šādus «variantus», iepriekš minētās lietas varētu būt visam pamatā. Protams, vīriešus arī biedē tas, ja sieviete visu laiku runā par savu bijušo vai esošo vīru/mīļāko, gultā guļ kā «maiss» u. tml., taču tas viss vēl ir koriģējams. Nelabojams ir cilvēka psiholoģiskais stāvoklis, paradumi, kas balstīti uz tradīcijām.

Vai piekrīti romāna varoņa apgalvojumam «Sievietes grib seksu tikai tad, kad cer kaut ko par to dabūt. Piemēram, ja jūt, ka esi spējīgs viņām kaut ko nopirkt.» Ko teiksi?

Lai cik ciniski tas arī skanētu, bet 90% gadījumu sievietes nevis GRIB seksu, bet PIEKRĪT seksam ar cerību dabūt kaut ko pretī, un, jā, visbiežāk tas ir materiālais gandarījums. Sievietēm ir savas vājības, un viena no tām ir skaistas lietas, it sevišķi situācijā, ja viņa pati nav spējīga tās iegādāties.

Tie atlikušie 10% ir pieskaitāmi pie laimīgām, ar dzīvi apmierinātām sievietēm, kuras, ja arī piekrīt seksam, tad sava prieka pēc. Bet te atkal atgriežamies pie jautājuma — vai sieviete grib seksu vai piekrīt seksam? Manuprāt, tie 90% tomēr piekrīt seksam (ne vienmēr tam ir sakars ar gribēšanu), un tikai 10% ir tie, kas grib seksu.

Vai vīrieši grib tikai seksu? Kā domā tu, ko tad viņi patiesībā grib?

Nedomāju, ka vīrietis grib tikai seksu. Protams, ir arī tāds stāvoklis, kad vīrietis grib TIKAI seksu, bet jāatceras, ka vīrietis tāpat ir emocionāla būtne un viņš grib parunāt, izlādēt savas emocijas. Ir arī tāda vīriešu kategorija, kas, tāpat kā sievietes, meklē sev materiālo nodrošinājumu, tādējādi pašapliecinoties.

Domāju, ka pēc būtības vīrietis, tāpat kā sieviete, meklē savu īsto otru pusi, ar kuru viņš jutīsies kā viens vesels, ar kuru dalīs emocijas, gultu, naudu, darbu — visu, kas cilvēka dzīvē ir lielisks, un neapgrūtinās savu otro pusīti ar negatīvismu, jo tas tāpat uzkrājas pietiekamās devās. Protams, vīrietim vissvarīgākais ir materiālā stabilitāte un pašapliecināšanās, un viņš to var panākt vienīgi ar emocionālo stabilitāti, ko viņam var nodrošināt tikai «īstā, liktenīgā sieviete».

Lūk tā, dalījos ar savām domām un emocijām. Lai jums veicās un novēliet man veiksmi, jo tā ir mūsu panākumu atslēga.

***

Konkurss rīkots sadarbībā ar apgādu «Tapals».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu