«Sievietes un mīļākie». Stāstu konkurss

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsu stāstu konkurss tuvojas beigām! Atbildi uz jautājumiem un iegūsti grāmatu! Konkurss VIŅAM un VIŅAI par savstarpējām attiecībām veidots sadarbībā ar izdevniecību «Tapals».

Piecu interesantāko atbilžu autori saņems balvas — lietuviešu autora Edmunda Katana kaitinoši intriģējošo romānu «Sievietes un mīļākie».

Parastais variants ir — «vecis» un viņa mīļākā (vai mīļākās). Šoreiz būs otrādi. Tāpēc īpaši tiek aicināti izteikties vīrieši, jo sievietes grib redzēt, kā tas viss izskatās «no ierakumu otras puses».

Patiesībā tev nekas īpašs nav jāzina un jāprot. Tikai jāuzraksta un jāatsūta mums neliels stāstiņš, kaut kas līdzīgas skolas sacerējumam par noteiktu tēmu. Šo tēmu vari izvēlēties no piecām priekšā pateiktajām:

1. Vai tiesa, ka sievietei ir grūti atrast vīrieti?

2. Kādi, tavuprāt, ir labākie paņēmieni vīrieša pievilināšanai un noturēšanai?

3. Kā tev šķiet, kādēļ tik daudzām sievietēm neveicas ar vīriešiem, ko viņas dara nepareizi?

4. Vai piekrīti romāna varoņa apgalvojumam «Sievietes grib seksu tikai tad, kad cer kaut ko par to dabūt. Piemēram, ja jūt, ka esi spējīgs viņām kaut ko nopirkt.» Ko teiksi?

5. Vai vīrieši grib tikai seksu? Kā domā tu, ko tad viņi patiesībā grib?

***

Piecu interesantāko stāstu vai interesantāko atbilžu (izvērstu!) autori saņems jau minēto grāmatu un varēs saskaņot savu viedokli ar Lietuvā patlaban visskandalozākā romāna autora viedokli. Uzvarētājus noteiks apvienotā «Apollo» un «Tapala» žūrija.

vins.vina@apollo.lv

Daži vārdi par romānu «Sievietes un mīļākie»:

Daudzas sievietes ik dienu lauza galvu par vīriešiem: «Ko viņš domā? Kā tev liekas, ko tas nozīmē?» Šajā romānā viņas ieraudzīs īstus, nepiepušķotus vīriešu tēlus, uzzinās daudzus vīriešu noslēpumus.

Romānā attēlotas sešu pāru attiecības. Arī tās ir atšķirīgas pasaules: divdesmitgadnieki, kuri laužas plašajā pasaulē, un trīsdesmitgadnieki, kuri jau zaudējuši lielāko daļu skaisto cerību. Šīs dzīves telpas nemitīgi savijas, papildina cita citu, iegūst kaitinošas un pretrunīgas nozīmes.

E. Katana grāmatā gan sievietes, gan vīrieši ir ļoti atkailināti, viņus nesedz nekādi romantisma vairogi. Romāns ir erotikas un vienlaikus atsvešinātības saltuma pilns. Autors mēģina noskaidrot, vai vīrieši un sievietes spēj būt patiesi tuvi vai tā ir tikai ilūzija — tikai nerimstoša dzimumu pievilkšanās un nesamierināmība, tikai viltības, intrigas un centieni pakļaut citam citu.

Katra romāna epizode ir parādīta gan vīriešu, gan sieviešu skatījumā — nemitīgā viedokļu atšķirība izbrīna un vienlaikus atklāj to, ko abi dzimumi slēpj viens no otra. Tāpēc darbs vienus izbrīna, citus sanikno un liek jautāt: vai tad patiešām viņi ir tādi? Vai tad patiešām viņas ir tādas?

Nepierasti atklāti aprakstīta vīriešu tieksmju un jūtu pasaule. Divi varoņi — Toms un Viktors — iemieso divus galvenos vīriešu psiholoģiskos tipus: tos, kas nespēj pret vienu un to pašu sievieti just gan iekāri, gan maigumu, un tos, kas kaisles liesmu spēj apvienot ar maigām jūtām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu