Par noslepkavotās Diānas mazo brāli rūpēsies tēvs un viņa radiniece

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tā kā noslepkavotās dobelnieces Diānas Kozlovskas māte Baiba, kā arī mātes draugs ir apcietināti, par meitenītes brāli — astoņus gadus veco Artūru Kozlovski — turpmāk rūpēsies viņa tēvs Andris Kozlovskis un radiniece Alta Logina, aģentūrai LETA pastāstīja Dobeles bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniece Baiba Lucaua.

Šodien bāriņtiesa kopā ar sociālo dienestu un policiju meklējuši risinājumu, kas turpmāk uzņemsies atbildību par mazo zēnu, kurš šogad sācis iet 1. klasē. Nolemts, ka par bērnu rūpēsies tēvs. Viņš gan strādājot Rīgā un Dobelē esot tikai nedēļas nogalēs. Tādēļ vēl juridiski jānokārto jautājums par radinieces no tēva puses atbildību par zēnu, kad tēva nebūs mājās, skaidroja Lucaua.

Tēvs arī līdz šim ir rūpējies par saviem bērniem, atbalstot viņus gan morāli, gan finansiāli. Rīt bērna tēvs kopā ar bāriņtiesu izlemšot, kādu psiholoģisko palīdzību varētu saņemt mazais Artūrs. Pieļaujot varbūtību, ka pēc traģiskajiem notikumiem viņam varētu būt psiholoģiskā trauma, zēnam tiks piedāvāta iespēja iziet sociālo rehabilitāciju vai nu krīzes centrā, vai saņemt to savā dzīvesvietā, stāstīja bāriņtiesas pārstāve.

Runājot par apcietināto māti, Lucaua norādīja, ka patlaban bāriņtiesai nav tiesiska pamata lemt par bērna aprūpes tiesību atņemšanu mātei, jo no policijas vēl nav oficiālas informācijas, cik ilgi sieviete varētu atrasties apcietinājumā, kā arī cik vainīga viņa varētu būt šajā traģiskajā notikumā.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa aģentūru LETA iepriekš informēja, ka kriminālprocesa gaitā, kas ierosināts par meitenītes slepkavību, aizturēta Diānas Kozlovskas māte un viņas draugs. Pēc tam tiesa abiem piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Dobeles rajona policijas pārvaldes priekšniece Zenta Tretjaka aģentūrai LETA šodien uzsvēra, ka šādas informācijas izpaušana bijusi pārsteidzīga un nevajadzīga, jo tagad ir traucēts izmeklēšanas darbs. Viņa arī norādīja, ka joprojām nav pabeigtas visas ekspertīzes, tāpēc jebkura lieka informācija par kriminālprocesa izmeklēšanas gaitu var traucēt noskaidrot patiesību.

LETA jau ziņoja, ka 1997. gadā dzimusī Diāna no mājām Dobelē, K. Barona ielā 2, izgāja 14. augustā. Viņas mirstīgās atliekas tika atrastas 8. septembrī netālu no dzīvesvietas. Dobelnieki stāstījuši, ka noslepkavotās desmitgadīgās Diānas patēvs izrādījis agresiju pret mazo meiteni, Diānas mamma Baiba to noliedza, iepriekš rakstīja «Neatkarīgā Rīga Avīze».

«Neviens cilvēks netiks aizturēts uz emociju un baumu pamata, bet tikai tad, kad būs savākti pierādījumi,» iepriekš sacīja Tretjaka.

Zināms, ka meitenes dzīvesvietā policija iepriekš veikusi kratīšanu un atsavinājusi vairākus priekšmetus, kas varētu palīdzēt atrisināt meitenes slepkavību. Ekspertīzes varētu noteikt, vai uz policijas izņemtajām mantām ir meitenes DNS.

Lai meklētu nozieguma pierādījumus, pagājušajā nedēļā ugunsdzēsēji pārmeklēja arī dīķi, kas atrodas netālu no Diānas dzīvesvietas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu