Tiesa: Gulbi turēt apcietinājumā nebija pamata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta darbinieku Edgaru Gulbi, kas iepriekš tika apcietināts uz 30 dienām, tiesa pagājušajā nedēļā atbrīvoja, jo nebija pamata apcietinājuma termiņu pagarināt, aģentūrai LETA norādīja Gulbja lietas izmeklēšanas tiesnese Olga Dubova.

Gulbis tika aizturēts aizdomās par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča auto dedzināšanu. Tiesa viņam 23. augustā kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, bet pagājušajā nedēļā, 21. septembrī, apcietinājuma termiņu nepagarināja.

Gulbja dzīvesbiedre Iveta Šteina 21. septembrī devusies uz Valsts policiju, lai vestu Gulbi mājās. Ieraugot, kādā stāvoklī viņš atrodas, Šteina Gulbi vedusi uz Militārās medicīnas centru, jo «viņš bija kā jēla ola, viņš pat neapjēdza, kas notiek apkārt». Šteina uzskata, ka Gulbis apcietinājumā spīdzināts, bet policija to noliedz.

Militārās medicīnas centra darbinieki izsaukuši ātro medicīnisko palīdzību, un Gulbis nogādāts «Gaiļezera» slimnīcā.

Trešdien, 26. septembrī, Gulbi atkārtoti aizturēja Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki. Tas noticis jauna kriminālprocesa ietvaros, kas ierosināts par krāpšanu noziedzīgā grupējumā.

Brīdī, kad policisti Gulbi veda uz iecirkni, viņš pagaidām mīklainos apstākļos uz Salu tilta vai nu izlēcis, vai izkritis, vai izgrūsts no policijas automašīnas un pār tilta margām iegāzies Daugavā. Gulbis pēc incidenta nogādāts «Gaiļezera» slimnīcā.

Policija šo negadījumu traktē kā Gulbja bēgšanas mēģinājumu, taču gan viņa dzīvesbiedre Šteina, kas braukusi automašīnā aiz Gulbja konvojētājiem, gan advokāts Aleksandrs Ogurcovs ir pārliecināti, ka vīrietis no automašīnas, visticamāk, ir izgrūsts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu