Tiesībsargs veiks pārbaudi saistībā ar Gulbja lietu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējās dienās sabiedrībā plašu rezonansi izraisījis incidents, kurā bija iesaistīta aizturētā persona — Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta darbinieks Edgars Gulbis. Konvojēšanas laikā viņš esot izlēcis, izkritis vai izgrūsts no policijas automašīnas. Izskanējusi arī informācija, ka pret Gulbi pratināšanas laikā ir pieļauta vardarbība. Tā kā pastāv iespēja, ka pieļauts rupjš cilvēktiesību pārkāpums, Tiesībsargs Romāns Apsītis pēc savas iniciatīvas ierosinājis pārbaudes lietu par šo gadījumu, portālu «Apollo» informēja Tiesībsarga biroja Informācijas un komunikācijas daļā. 

Jau vistuvākajā laikā Tiesībsargs sazināsies ar procesā iesaistītajām pusēm, arī ar Gulbja advokātu. Informācija par lietas apstākļiem un izmeklēšanas gaitu tiks lūgta gan no Iekšlietu ministrijas, gan Ģenerālprokuratūras. Par tālāko rīcību tiks lemts pēc visu materiālu saņemšanas, jo pašlaik Tiesībsarga rīcībā ir vienīgi plašsaziņas līdzekļos publiskotā informācija.

Ja apstiprināsies pret Gulbi pieļautā vardarbība, tas būs rupjš Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību konvencijas 3. panta, kas nosaka spīdzināšanas aizliegumu, pārkāpums — nevienu cilvēku nedrīkst spīdzināt vai cietsirdīgi vai pazemojoši ar viņu apieties vai sodīt. Tāpēc Tiesībsargs aicina atbildīgo institūciju vadību veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai izmeklēšana būtu objektīva un tiktu veikta pēc iespējas ātrāk. Ja tiks konstatēta policijas darbinieku vaina, tie saņems atbilstošu sodu, norāda Tiesībsargs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu