Diānas slepkavības lietā piesaista vispieredzējušākos izmeklētājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar dobelnieces Diānas Kozlovskas slepkavības lietas plašo rezonansi sabiedrībā kriminālprocesa izmeklēšana no Dobeles policijas nodota Valsts policijai (VP), kuras galvenais centrālais aparāts un izmeklētāji atrodas Rīgā.

Kā aģentūru LETA informēja VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa, VP izveidota īpaša izmeklēšanas grupa, lai šīs lietas izmeklēšanā piesaistītu vispieredzējušākos izmeklētājus. Plašāka informācija par izmeklēšanas gaitu netiek sniegta. Rekšņa arī nezināja pateikt, vai visas lietā paredzētās ekspertīzes jau ir pabeigtas.

LETA jau ziņoja, ka par meitenes noslepkavošanu aizdomās turēto un apcietināto — meitenītes mātes Baibas, kā arī mātes drauga — sūdzību par drošības līdzekļa piemērošanu Zemgales apgabaltiesa skatīs piektdien, 5. oktobrī. Sūdzību skatīs slēgtā tiesas sēdē. Kā ziņots, abi par meitenītes slepkavību aizdomās turētie pagājušajā nedēļā Zemgales apgabaltiesā pārsūdzējuši viņiem piemēroto drošības līdzekli — apcietinājumu.

Advokāte Elza Bokuma aģentūru LETA informēja, ka drošības līdzeklis — apcietinājums — viņas klientiem piemērots uz vienu mēnesi un viņi izmantojuši savas tiesības septiņu dienu laikā to pārsūdzēt. Sūdzībā, kas iesniegta Zemgales apgabaltiesā, viņas klienti lūdz tiesu atcelt apcietinājumu, pamatojoties uz personiskām un veselības problēmām, kā arī ģimenes apstākļiem, skaidroja advokāte.

Jau ziņots, kamēr māte ir apcietinājumā, par meitenītes brāli — astoņus gadus veco Artūru Kozlovski — turpmāk rūpēsies viņa tēvs Andris Kozlovskis un radiniece Alta Logina, aģentūrai LETA pastāstīja Dobeles bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniece Baiba Lucaua.

Bāriņtiesa kopā ar sociālo dienestu un policiju meklējuši risinājumu, kas turpmāk uzņemsies atbildību par mazo zēnu, kurš šogad sācis iet 1. klasē. Nolemts, ka par bērnu rūpēsies tēvs. Viņš gan strādājot Rīgā un Dobelē esot tikai nedēļas nogalēs. Tādēļ vēl juridiski jānokārto jautājums par radinieces no tēva puses atbildību par zēnu, kad tēva nebūs mājās, skaidroja Lucaua. Tēvs arī līdz šim ir rūpējies par saviem bērniem, atbalstot viņus gan morāli, gan finansiāli. Runājot par apcietināto māti, Lucaua norādīja, ka patlaban bāriņtiesai nav tiesiska pamata lemt par bērna aprūpes tiesību atņemšanu mātei, jo no policijas vēl nav oficiālas informācijas, cik ilgi sieviete varētu atrasties apcietinājumā, kā arī par to, cik vainīga viņa varētu būt šajā traģiskajā notikumā.

LETA jau ziņoja, ka 1997. gadā dzimusī Diāna no mājām Dobelē, K. Barona ielā 2, izgāja 14. augustā. Viņas mirstīgās atliekas tika atrastas 8. septembrī netālu no dzīvesvietas. Dobelnieki stāstījuši, ka noslepkavotās desmitgadīgās Diānas patēvs izrādījis agresiju pret mazo meiteni, Diānas mamma Baiba to noliedza, iepriekš rakstīja «Neatkarīgā Rīta Avīze».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu