Filmai «Karaliene» būs turpinājums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:mvff.com

Britu režisora Stīvena Frīrsa filmai «Karaliene» («The Queen», 2006), kas saņēma neskaitāmas balvas un sešas «Oskara» nominācijas, gaidāms turpinājums, kas stāstīs par Tonija Blēra attiecībām ar Bilu Klintonu un Džordžu Bušu.

«Karaliene» stāstīja par 1997. gada notikumiem, kad gāja bojā princese Diāna, un par to, cik neparasti veidojās attiecības starp Elizabeti II un jaunievēlēto britu premjeru Toniju Blēru.

«Liberāļa Klintona varas nodošana viņa pretstatam Bušam ir izšķirošs brīdis Lielbritānijas un ASV savstarpējās attiecībās, jo tieši tad tās mainījās,» skaidro filmas turpinājuma producents Endijs Hariss.

Kā ziņo «Variety», darbs pie jaunā scenārija jau sākts, pie tā strādā Pīters Morgans («Karaliene»).

Britu premjeru, tāpat kā iepriekšējā filmā, tēlos Maikls Šīns, bet jaunās filmas režisora vārds vēl nav zināms. «Pīters vienmēr gribējis uzrakstīt triloģiju par gadiem, kad premjerministra amatu ieņēma Blērs, bet viņa valdīšanas laikā bija grūti atrast pareizo pozīciju,» piebilst Endijs Hariss.

Jāpiebilst, ka, pirms ķerties pie «Karalienes» scenārija, kur runa ir par pirmajām Blēra dienām premjerministra amatā un princeses Diānas bērēm, Morgans par Blēru uzņēma TV filmu «Darījums» («The Deal», 2003).

«Karaliene» pretendēja uz «Oskaru» sešās nominācijās, arī par labāko scenāriju, bet «zelta vīriņu» saņēma tikai Helēna Mirrena, kas atveidoja Elizabeti II. Turklāt «Karaliene» 2006. gadā saņēma galveno Britu kino un televīzijas akadēmijas BAFTA balvu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu