Latvijā viesosies Braiens Adamss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Decembra sākumā «Arēna «Rīga»» notiks Kanādas rokmūziķa Braiena Adamsa koncerts. Tas iekļauts mūziķa Eiropas turnejā, kas sākās 23. martā Itālijā, Milānā.

Turnejas laikā mūziķis viesosies arī visās trīs Baltijas valstīs: 3. decembrī viņš sniegs koncertu Viļņā, 4. decembrī — Rīgā, bet nākamajā dienā dosies uz Tallinu. Turneja noslēgsies 10. decembrī Maskavā.

http://www.draugiem.lv

Braiens Adamss jau viesojies Latvijā 1999. gada 15. jūlijā, un tas bija pirmais tāda mēroga populārās mūzikas izpildītājmākslinieka koncerts Latvijā.

Braiena Adamsa karjera ilgst jau vairāk nekā divdesmit piecus gadus, un viņa 15 albumi pasaulē pārdoti vairāk nekā 55 miljonu lielā tirāžā, bet viņš pats apgalvo: «Esmu puisis, kuram vienkārši paveicies.» Viņa dziesmas ieņēmušas pirmās vietas trīsdesmit dažādās pasaules valstīs. Braiens dziedājis kopā ar tādām pasaules mūzikas leģendām kā Lučāno Pavaroti, Barbaru Streizandi, Selīnu Dionu, Rodu Stjuartu, Stingu, Smokiju Robinsonu un daudziem citiem. Britu mūzikas vēsturē viņš pazīstams ar singlu «(Everything I do) I Do It For You» no filmas «Robins Huds», kas visilgāk noturējusies pirmajā vietā britu mūzikas topos.

Jau kopš 80. gadiem Adamss daudz strādā arī sabiedrības labā, piedaloties labdarības koncertos un citās aktivitātēs, lai palīdzētu vākt naudu un pievērst cilvēku uzmanību dažādām problēmām. Par ieguldījumu populārajā mūzikā un filantropisko darbu viņš saņēmis Kanādas Goda ordeni un Britu Kolumbijas Goda ordeni. Par mūziku filmām viņš trīs reizes nominēts «Oskara» balvai un 2007. gadā piekto reizi nominēts «Zelta globusam» par mūziku filmai «Bobby».

Starp citu, Braiens Adamss ir arī atzīts fotogrāfs, kura darbi tiek publicēti žurnālos «Vogue», «Vanity Fair», «Harper's Bazaar», «Jane», «Interview» un citos. Viņa fotogrāfiju izstādes notikušas gan Kanādā un ASV, gan arī daudzās Eiropas pilsētās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu