Biežākās kļūdas CV

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Darba devējam, aplūkojot CV, rodas pirmais iespaids par kandidāta personību, kas nosaka — tevi uzaicinās vai neuzaicinās uz interviju.

«SEB Unibankas» personāla atlases speciāliste Madara Alksne novērojusi, ka kandidāti bieži izmanto internetā atrodamos CV paraugus, kuri satur daudz liekas informācijas. CV jānorāda aktuāla un svaiga informācija, kas liecina par atbilstību konkrētajam amatam.

Darba devēju, kurš meklē grāmatvedi, diez vai interesēs, ka pamatskolas laikā esi dejojis tautas deju kolektīvā. Ja cilvēkam ir milzīga darba pieredze, var norādīt trīs četras pēdējās darba vietas, turklāt uzskaiti ieteicams sākt ar pēdējo amatu.

Sliktu iespaidu atstāj vispārīgi CV, kuros nav norādīts nedz konkrēts mērķis, nedz amats, uz kuru vēlas pretendēt. Ne velti tautā klejo paruna — kas der visam, neder nekam.

Ģimenes stāvokli minēt nav ieteicams, jo tas var kalpot par pamatu diskriminācijai. Ja jums ir ģimene, darba devējs var nospriest, ka vairāk laika veltīsiet bērnu audzināšanai nekā darba pienākumu izpildei.

M. Alksne piebilst, ka kandidāti CV bieži pievieno nepiemērotas fotogrāfijas: «Ja kandidē uz amatu bankā, jāpievieno lietišķa rakstura foto, nevis no dzimšanas dienas ballītes foto izgriezta seja.» Bet, ja uzņēmumā, uz kuru kandidē, valda brīvs apģērba kods — reklāmas aģentūrā, atrakciju parkā vai jauniešu apģērbu veikalā —, tad oficiāla fotogrāfija nederēs.

Daudzi lauza galvu, vai CV atspoguļot, ka gadu esi bērna kopšanas atvaļinājumā. Ja nu priekšnieks nospriež, ka šajā laikā darba iemaņas «ierūsējušas»? Lietpratēji iesaka izmantot sievišķīgu viltību, norādot, piemēram, uz vīra sponsorētām studijām. Tomēr arī nepatiesu informāciju nevar sniegt, jo darba devējs, nebūdams slinks, var piezvanīt uz iepriekšējo darba vietu un apjautāties par jūsu sekmēm.

«CV Market» personāla atlases speciāliste Sandra Gorda stāsta, ka visizplatītākā kļūda ir pārāk garš CV. Darba devējs katra CV izskatīšanai parasti velta vien pāris minūšu, tāpēc tam nevajadzētu būt garākam par divām lappusēm, turklāt svarīgākās iemaņas un pieredze jāatspoguļo pirmajā daļā. Pārāk īss CV ir otra galējība.

Sliktu iespaidu par CV īpašnieka personību rada arī drukas kļūdas — tās liek domāt, ka rakstītājs ir paviršs.

S. Gorda vēl stāsta, ka aiziešanai no iepriekšējās darbavietas darba meklētāji mēdz minēt iemeslus — verdziski darba apstākļi vai neko nesaprotoši vadītāji. Pat ja tas atbilst patiesībai, negatīvus faktus par iepriekšējo darba vietu minēt nevajadzētu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu