Par katru selfiju tavā vietā ziedoja 2 € dzīvnieku patversmei (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot Starptautisko dzīvnieku aizsardzības dienu 4. oktobrī, BIGBANK apņemās, ka visu oktobri par katru sociālajos tīklos ieliktu selfiju ar mājdzīvnieku, kas marķēts ar mirkļbirku #laiBIGBANKziedo, dzīvnieku patversmei «Labās mājas» ziedos divus eiro.

«Mēs vēlamies atgādināt, ka katrs no mums var mainīt patversmes dzīvnieku likteni. Turklāt, ja daudziem šķiet, ka bankas vienmēr liek cilvēkiem maksāt, tad šī ir tā reize, kad viņi var likt maksāt mums,» #laiBIGBANKziedo nozīmi skaidro Artis Bērziņš, BIGBANK AS Latvijas filiāles vadītājs.

Sociālo tīklu kustību #laiBIGBANKziedo sāks vēstnesis, aktieris Andris Bulis: «Mans suns Roko spēj sniegt beznosacījuma prieku un mīlestību, taču es esmu atbildīgs par viņa dzīvi un audzināšanu. Es ceru, ka šī sociālo tīklu spēle būs ne tikai izklaide, bet arī atgādinās par mūsu atbildību pret dzīvniekiem – gan tiem, kas ir mājās, gan tiem, kuri skumst patversmē.»

«Katru gadu Latvijas dzīvnieku patversmēs nonāk tūkstošiem cilvēku labāko draugu, kuri dažādu apstākļu dēļ pēkšņi kļuvuši nevajadzīgi. Mūsu galvenais pienākums ir rūpēties par mājdzīvniekiem, kas palikuši bez saimnieku atbalsta. Mūsu – ne tikai patversmes vai pašvaldības, bet visas sabiedrības pienākums. Tāpēc ikviens eiro, ko saziedosiet, palīdzēs dzīvniekiem pārdzīvot ziemas aukstos mēnešus,» stāsta Astrīda Kārkliņa, patversmes «Labās mājas» vadītāja.

BIGBANK atbalsta dzīvnieku patversmes jau sesto gadu, taču akcija #laiBIGBANKziedo notiek pirmo reizi. Tās mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par dzīvnieku labturības jautājumiem, kā arī atbalstīt Juglas dzīvnieku patversmi «Labās mājas», aicinot sabiedrību līdzdarboties. Lai piedalītos akcijā, dalībniekam kādā no saviem sociālajiem tīkliem jāievieto selfijs ar sevi un mājdzīvnieku, lietojot mirkļbirku #laiBIGBANKziedo. Plašāki akcijas noteikumi šeit: www.bigbank.lv

Savākti trīs tūkstoši eiro - akcija noslēgusies, taču palīdzēt var citos veidos

Pateicoties neplānoti lielajai lietotāju atsaucībai, kas piedalās sociālo tīklu kustībā #laiBIGBANKziedo, banka nolēmusi palielināt ziedojuma summu līdz 3000 eiro, savācot vairāk nekā 1500 selfijus. Līdz ar to tas ir līdz šim lielākais tik īsā laikā savāktais ziedojums patversmei «Labās mājas» un kustība #laiBIGBANKziedo tiek slēgta līdz nākamajam gadam.

«Esam patīkami pārsteigti par necerēti lielo sabiedrības atsaucību mūsu sociālo tīklu labdarības spēlei, kuras ideja ir aicināt ar savu selfiju «nobalsot» par BIGBANK ziedojuma apmēru. Divās dienās esam vairāk nekā divkāršojuši plānoto cilvēku atsaucību un līdz ar to pieņēmām lēmumu palielināt ziedojuma summu. Ar to arī #laiBIGBANKziedo pasludinām par oficiāli noslēgušos.

Taču aicinu sekot jau sociālajos tīklos izskanējušam lietotāju aicinājumam – vienu dienu atteikties no, piemēram, ikdienas našķiem vai vienas kafijas tases un 2 eiro noziedot patversmē mītošo dzīvnieku labākai dzīvei,»

skaidro BIGBANK AS Latvijas filiāles vadītājs Artis Bērziņš.

Patversmes «Labās mājas» vadītāja Astrīda Kārkliņa papildina, ka dalība akcijā nav vienīgais, ko līdzcilvēki var darīt, lai palīdzētu: «Savā un kolēģu vārdā varu teikt lielu paldies akcijas rīkotājiem,

jo saziedotā summa mūsu patversmes iemītniekiem nodrošinās siltu ziemu.

Tāpat ceram, ka šī atsaucība ir apliecinājums, ka viņi vēlas uzņemties atbildību par mīluļiem, kurus ir pieradinājuši, un neaizmirsīs mūs, kad atkal aicināsim adoptēt kādu kucēnu, atbraukt pastaigāties ar patversmes draugiem, ziedot profesionālo sauso barību un lūgsim ielūkoties savos bēniņos, kur varbūt noklīdusi kāda sega, kas nevienam vairs nav vajadzīga.»

BIGBANK atbalsta dzīvnieku patversmes jau sesto gadu, taču akcija #laiBIGBANKziedo notiek pirmo reizi. Tās mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par dzīvnieku labturības jautājumiem, kā arī atbalstīt Juglas dzīvnieku patversmi «Labās mājas», aicinot sabiedrību līdzdarboties. Pateicoties sociālo tīklu lietotājiem, kas savos profilos publicēja bildi, izmantojot mirkļbirku #laiBIGBANK ziedo, patversmei «Labās mājas» savāca ziedojumu 3000 eiro apmērā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu