Uzcelta silta kaķu māja Tukuma dzīvnieku patversmē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/miss_pupik

Šajā nedēļas nogalē atklāta jauna, apsildāma kaķu māja Tukuma dzīvnieku patversmē, informēja iniciatīvas realizētāji.

Iniciatīvas mērķis bija izglābt vairākus Tukuma dzīvnieku patversmē nonākušos iemītniekus no sala un apvienot cilvēkus kopīgam labajam darbam 2016. gada sākumā.

Interesenti esot atsaukušies arī aicinājumam ziedot segas, dzīvnieku rotaļlietas, paklājiņus, barību un līdzekļus dzīvnieku barībai. Labdarības akcijas laikā divās nedēļās tika saziedoti vairāk nekā 2000 eiro. Par šo summu varēšot iegādāties patversmes kaķiem nepieciešamo sauso barību vairākiem mēnešiem, kā arī medikamentus un vitamīnus.

Tukuma dzīvnieku patversmē šobrīd mīt vairāk nekā 80 kaķi, bet to skaits palielinās katru dienu, jo tiek glābti kaķi, kas cilvēku bezatbildības dēļ atstāti aukstos pagrabos, vai izlaisti uz ielas, kad saimnieki aizbrauc vai pārvācas.

Jau vairāku gadu garumā patversmes aktīvisti vākuši ziedojumus jaunas, apsildāmas kaķu patversmes izveidei, un nu šis mērķis ir īstenojies.

Tukuma dzīvnieku patversmes direktors Vilnis Grundulis skaidro, ka kaķi jaunajā mājā tagad var mitināties siltumā. Vienlaikus viņš atgādina, ka bez mājām paliek arvien lielāks dzīvnieku skaits. Tāpēc viņš aicina labos darbus turpināt.

Nākamajā nedēļas nogalē Tukuma dzīvnieku patversmē tiek organizēta speciāla meistardarbnīca, kurā izglītos par kaķu gultiņu izgatavošanu. Par papildus palīdzību dzīvniekiem interesenti tiek lūgti sazināties ar patversmi.

Joprojām cilvēki tiek aicināti ziedot Tukuma dzīvnieku patversmei nepieciešamās barības nodrošināšanai, izmantojot ziedošanas tālruni 90006986 vai iespēju mājas lapā «www.labiedarbi.lv» pārskaitīt vēlamo summu uz ziedojumu kontu.

Kopš 2010. gada ar «SMScredit.lv» fonda «Labie Darbi» atbalstu realizēti jau vairāk nekā 260 projekti visā Latvijā ar kopējo ziedojuma summu, kas pārsniedz 1 400 000 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu