Svētdien gaidāms sniegs un saule, dažviet Vidzemē snigs stipri

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Svētdien Latvijā starp mākoņiem brīžiem parādīsies saule, valsts lielākajā daļā nedaudz īslaicīgi snigs, bet vietām - galvenokārt Vidzemes dienvidrietumos - snigs stipri.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu un ziemeļrietumu vējš, piekrastē tas brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē, saceļot nelielu puteni.

Diena būs siltāka par iepriekšējām: gaiss iesils līdz 0..-5 grādiem, valsts austrumos - līdz -6..-8 grādiem.

Rīgā gaidāms sniegs un daži saules stari, pūtīs mērens rietumu vējš, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -2 grādiem.

Latvija ir starp anticikloniem un cikloniem, atmosfēras spiediens 759-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Daudzviet Latvijā palaikam snieg

Svētdienas rītā daudzviet Latvijā - īpaši valsts rietumu un centrālajā daļā - palaikam snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis daļēji apmākušās. Pūš lēns vējš, bet Kurzemes rietumu piekrastē mērens ziemeļrietumu vējš, brāzmās līdz desmit metriem sekundē.

Gaisa temperatūra Kurzemes rietumos -1..-4 grādi, reģiona austrumos un Zemgales rietumos, kā arī Rīgā -5..-8 grādi, pārējā valstī -9..-17 grādu.

Rīgai no ziemeļrietumiem tuvojas sniega mākoņi, pūš lēns vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -1,3 grādiem Liepājā, Pāvilostā un Ventspilī līdz -12,6 grādiem Bauskā.

16.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +19 grādu Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -33 grādi Somijā un Krievijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu