Policija konfiscē nelegāli iegūtas lāčādas un vienu izbāztu lāci

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldi vairākās pārbaudēs atsavinājusi divas nelikumīgi iegūtas lāčādas un vienu izbāztu lāci.

Informāciju par nelikumīgu lāčādu tirdzniecību policija ieguva, strādājot ar informāciju par nelegālo preču apriti. Uzreiz pēc informācijas saņemšanas

policija kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes darbiniekiem sekmīgi īstenoja divus kontrolpirkumus.
Foto: Valsts policija

Pirmais kontrolpirkums veikts oktobra sākumā Rīgā, Pārdaugavā, kad 62 gadus vecs vīrietis tikšanās laikā pārdeva lāčādu par 2400 eiro. Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka vīrietim nav ne atļaujas, ne cita veida dokumentu, kas apliecinātu lāčādas ieguves likumību, tādēļ pret viņu sākta administratīvā lietvedība.

Otrais kontrolpirkums īstenots oktobra vidū, kad 50 gadus vecs Engures novada iedzīvotājs pārdeva lāčādu par 1500 eiro. Šoreiz pārbaudes laikā policisti pie vīrieša pamanīja arī lāča izbāzni. Ne lāčādai, ne arī izbāznim nebija izcelsmes dokumentu, tādēļ arī pret šo vīrieti sākta administratīvā lietvedība.

Abas lāčādas un izbāznis konfiscēti.
Lāčādu un citu aizsargājamu vai retu dzīvnieku daļu tirdzniecība ir aizliegta visā Eiropā

ar Eiropas Savienības Padomes regulu. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss par šādu pārkāpumu privātpersonām paredz naudas sodu no 70 līdz 700 eiro, kā arī aizsargājamā dzīvnieka vai tā daļas konfiskāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu