/nginx/o/2018/07/15/9599010t1h6285.jpg)
Eduards Zvejnieks nesen Rīgā Strēlnieku ielā atvēra savu picēriju «Pirānija». Viņš pavārmākslu apguvis Itālijā pie skolotāja Džuzepes. Galvenais, ko Džuzepe iemācījis, — uzturēt patīkamu gaisotni kolektīvā. Eduards atgādina, ka arī mīkla ir dzīvs organisms, kas jūt cepēja garastāvokli un attiecīgi arī uzvedas: ja pavārs nervozs, mīkla ir ķēpīga un nevienmērīga, bet, ja pavārs ir priecīgs, arī mīkla uzvedas brīnišķīgi. Itālieši iemācījuši, ka labas picas noslēpums ir labs ūdens. Eduards izmēģinājis dažādus Latvijas ūdeņus un par vislabāko atzinis Zaķumuižas ūdeni. Trešā lieta, ko, cepot picu, nedrīkst aizmirst — mīkla kārtīgi jānoraudzē, lai rūgšanas process neturpinātos ēdējam vēderā.
Pavasara pica
Sastāvdaļas: mīklas pamatne, picas mērce vai kečups, Mozarellas vai mājas siers, ķirštomāti.
Kā gatavot? Uz pamatnes uzsmērē picas mērci vai kečupu un cep gatavu. Kad pica izņemta no krāsns, to pārklāj ar mājas sieru un svaigiem ķirštomātiņiem.
Tunča salāti
Sastāvdaļas: Ķīnas kāposts, svaigs gurķis, tomāts, puravs, vārīta ola, olīvas, tuncis (savā sulā), krējums vai majonēze, zaļumi.
Kā gatavot? Sastāvdaļas sasmalcina un kārto šķīvī, brīvi improvizējot.
Gaileņu pica ar dillēm
Sastāvdaļas: mīklas pamatne, Mozarellas siers, svaigas gailenes, saldais krējums, sarkanais sīpols, dilles.
Kā gatavot? Uz pamatnes uzliek Mozarellas sieru, sagrieztas gailenes, sagrieztu sarkano sīpolu, pārlej ar saldo krējumu un pārkaisa pāri dilles (Itālijā picās dilles nelieto, bet latviešiem dilles ir ļoti iecienītas, tāpēc nav iemesla tās nelietot picās). Cep, līdz pica gatava.