Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/15/9632058t1h6f81.jpg)
Mācamies sagatavot gailenes ziemas krājumiem!
Nepieciešams
- 1 kg gaileņu
- 150 g sviesta
- sāls
Pagatavošana
Notīrītas gailenes sagriež, sautē katliņā, līdz šķidrums iztvaicēts. Sēnēm pieliek sviestu, apcep, sāla. Sēnēm var pielikt dilles, pētersīļus, sīpolus. Atdzesētas liek maisiņos vai trauciņos, uzglabā saldētavā. Izmanto zupām, mērcēm, picām, sviestmaizēm.
Ja sēnes grib uzglabāt burciņās, tās apcep eļļā vai cūku taukos. Sēnes liek burciņās, noslēdz ar vāku, glabā vēsumā.