Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/15/9639431t1h6cee.jpg)
Želejas pagatavošanai ņem ogas, kas nav pārgatavojušās, vislabāk - pilngatavībā. No jāņogām izspiež sulu – visērtāk un vienkāršāk ar tvaicējamā katla palīdzību.
Sulu lej katlā un pieber cukuru attiecībā 1:1. Maisot uzkarsē, kamēr viss cukurs izšķīdis.
Tālāk vāra 10-15 minūtes bez maisīšanas, tik nosmeļot putas.
Želeja ir gatava, kad tā sāk sarecēt gar katla malām. Karstu želeju pilda mazās burciņās un ļauj sarecēt - ~2-3 stundas.
Pēc šīs receptes želeja ir dzidra un labi želē. Var arī sulai pievienot caur marli izspiestu biezsulu no iztvaicētajām ogām, bet tad želeja nav tik dzidra kā no tīras sulas.