/nginx/o/2018/07/15/9646028t1hdfba.jpg)
Kamēr vēl ir zemeņu laiks... Iepriecini sevi ar ko gardu!
Nepieciešams
1 paciņa Klasisko Selgas cepumu
180 g sviesta
200 ml saldā krējuma
360 g biezpiena
700 g zemeņu (pildījumam un dekorēšanai)
30 g želatīna
300 g cukura
2 paciņas želejas tortēm ar zemeņu garšu
Pagatavošana
1. Želatīnu uzbriedina.
2. Selgas cepumus sadrupina, pievieno izkausētu sviestu, samīca viendabīgā masā.
3. Tortes formu izklāj ar cepamo papīru, uz tā liek Selgas cepumu - sviesta masu. Ievieto uz pusstundu ledusskapī.
4. 200 g zemeņu nomazgā, sagriež 4 daļās, pārber ar 100 g cukura.
5. Biezpienu izberž caur sietu, pievieno 100 g cukura.
6. Saputo saldo krējumu ar cukuru putukrējumā. Putukrējumam pievieno zemenes, izkausētu-atdzesētu želatīnu, biezpienu, un visu ar mikseri sablendē viendabīgā masā. Gatavo krēmu liek tortes formā un ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
7. Dekorēšanai paredzētās zemenes nomazgā, pārgriež uz pusēm un kārto dekoratīvi uz krēma.
8. Uzvāra želeju, atstāj, lai atdziest, tad pārklāj ar to tortes virsmu. Vēlreiz ievieto ledusskapī uz 2 stundām, lai viss pilnīgi sastingst.