4 zemeņu ievārījumu receptes (8)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.dansukker.lv/

Kamēr ir vien zemenes, aicinām nevilkt garumā arī ievārījumu vārīšanu ziemas krājumiem!

Klasiskais zemeņu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 kg (2 l) zemeņu
  • 1 kg baltā smalkā cukura; to var aizstāt ar 500 g ievārījuma cukura
  • 2 g citronskābes (vārot ar balto smalko cukuru)

Notīra un noskalo ogas. Sagriež vai samaisa tās. Zemenes ieliek katlā kopā ar balto smalko cukuru un citronskābi un vāra 10 minūtes. Ja izmanto Ievārījuma cukuru, zemenes 5 minūtes pavāra vienas pašas, pieber Ievārījuma cukuru un vāra vēl 5 minūtes.

Noņem katlu no liesmas un rūpīgi nosmeļ putas. Ielej ievārījumu siltās, tīrās burkās, līdz pašai augšai. Nekavējoties aizvāko burku. Uzglabā vēsumā.

Zemeņu un aveņu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 600 g zemeņu
  • 400 g aveņu
  • 1 iepakojums (330 g) marmelādes cukura
  • 2 tējk. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Noskalo zemenes, nogriež kātiņus un sagriež tās gabaliņos. Ieliek katliņā, pievieno ievārījuma cukuru un vāra 5 minūtes. Pievieno vaniļas cukuru. Noņem no plīts un uzmanīgi noņem putas, ja tādas ir. Sapilda siltās, sterilās burkās. Cieši noslēdz. Glabā vēsā vietā.

Zemeņu un kivi ievārījums ar zaļajiem pipariem

Sastāvdaļas

  • 500 g gabaliņos sagrieztu zemeņu
  • 150 g nomizotu un gabaliņos sagrieztu kivi
  • 1 tējk. sasmalcinātu zaļo piparu
  • 1/2 citrona miziņa
  • 300 g cukura

Zemenes, kivi, zaļos piparus, norīvēto citrona miziņu liek katlā, samaisa un uzvāra. Pieber ievārījuma cukuru un vāra ievārījumu vēl 5 minūtes. Atbrīvo to no putām. Iepilda ievārījumu siltās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Īpašais zemeņu ievārījums ar konjaku

Sastāvdaļas

  • 250 g zemeņu
  • 200 g cukura
  • 5 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 20 ml konjaka

Zemenes noskalo, nogriež lapas un kātiņus, ogas sagriež šķēlītēs. Liek katlā zemenes un ievārījuma cukuru un vāra 3-4 minūtes. Noņem no uguns, pievieno vaniļas cukuru un konjaku. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.*

* Receptes no www.dansukker.lv.

Padalies ar savu ievārījuma recepti: woman@tvnet.lv

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu